BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Putin: „Totul decurge conform planului, totul a fost îndeplinit cu succes. Rușii și ucrainenii sunt un singur popor”

Președintele Federației Ruse a declarat joi, la Moscova, într-un discurs televizat, că toate sarcinile trasate armatei în campania din Ucraina au fost îndeplinite cu succes până acum.

„Dragi tovarasi, operatiunea militara se desfasoara conform programului, toate sarcinile trasate au fost indeplinite cu succes”, a afirmat liderul rus. El a adăugat că familiile militari ruși care au murit pe front în Ucraina vor primi de la stat „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”. La actualul curs de schimb, suma reprezintă aproape 60.000 de euro.

„Militarii nostri lupta pentru Rusia, lupta pentru pace in Donbas, pentru demilitarizarea si denazificarea Ucrainei, lupta ca sa nu ne ameninte nimeni cu arme nucleare la granita noastra. Suntem mandri cu militarii nostri, vom face totul sa le ajutam familiile, copiii”, a adăugat acesta.

El s-a ridicat apoi de pe scaun si i-a rugat pe rusii care il urmaresc sa tina alaturi de el un moment de reculegere pentru soldatii cazuti pe front.

Liderul rus a mentionat ca rusii si ucrainenii sunt un singur popor.

Putin a acuzat armata ucraineană că îi folosește pe civili drept „scuturi” în fața trupelor ruse.

„Neonazistii incearca sa se foloseasa de scuturi umane civile. In mai multe localitati s-au intamplat asemenea lucruri. Numai nazistii pot lupta in felul acesta, au fost foarte brutali cu populatia locala. Facem tot ce e posibil sa ne asiguram ca nu sunt victime”, a declarat liderul de la Kremlin.