BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Putin subliniază necesitatea evacuării locuitorilor din Herson din zonele periculoase

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că este important să se evacueze locuitorii din Herson din cele mai periculoase zone. „Acum este, desigur, necesară relocarea celor care locuiesc în Herson din cea mai periculoasă zonă pentru că civilii nu ar trebui să sufere de pe urma bombardamentelor, a unor măsuri ofensive, contraofensive și alte măsuri legate de activități militare”, a spus șeful statului. .

Liderul rus a depus flori împreună cu participanții la organizațiile de tineret și de voluntariat la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski din Piața Roșie din Moscova, vineri, de Ziua Unității Rusiei, sărbătorită pe 4 noiembrie, și a discutat cu tinerii. Președintele Rusiei a depus flori la monumentul lui Kuzma Minin și Dmitri Pojarski, care a fost deschis după reconstrucția Pieței Roșii din Moscova, de Ziua Unității Rusiei, vineri.

Președintele a spus mai devreme că, la începutul secolului al XVII-lea, țara era pe punctul de a-și pierde suveranitatea, dar poporul Rusiei nu a permis acest lucru și, unindu-se într-o armată de miliție condusă de Minin și Pozharsky, și-a apărat patria. 

Ziua Unității Naționale

Ziua Unității Naționale este una dintre cele mai tinere sărbători naționale din Rusia. A fost înființată în 2005, înlocuind Ziua Acordului și Reconcilierii, care a fost sărbătorită pe 7 noiembrie din 1996. Ziua Unității comemorează evenimentele din 1612, când o armată de miliție condusă de negustorul Kuzma Minin și prințul Dmitri Pojarski a eliberat Moscova de invadatorii polonezi.

Mobilizat

Un flux de voluntari care doresc să se alăture Forțelor Armate Ruse nu încetează, iar numărul rezerviștilor mobilizați a ajuns la 318.000 de oameni, a declarat președintele în timpul unei discuții cu voluntarii vineri. „Avem deja 318.000 [bărbați mobilizați]. De ce avem această cifră de 318.000? Asta pentru că voluntarii se alătură în rânduri. Numărul voluntarilor nu încetează”, a spus șeful statului.

După cum a explicat liderul rus, din acest număr, 49.000 de oameni s-au alăturat deja trupelor și îndeplinesc misiuni de luptă, în timp ce toți ceilalți sunt încă în curs de pregătire. Președintele rus a spus că toți bărbații mobilizați și-au avut familiile, părinții, soțiile și copiii lor.

„Desigur, statul face totul pentru a-i sprijini. Dar atunci când vine din inimă la inimă, acesta este cel mai important sprijin. Acesta este cel mai de încredere și mai eficient”, a spus șeful statului, lăudând voluntarii pentru asistența acordată. către familiile bărbaţilor mobilizaţi.

sursa:  agentia de presa rusa TASS