BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Putin: Cerem Kievului să înceteze imediat RĂZBOIUL, în caz contrar vor urma consecințe majore

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni seară că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu „un regim marionetă” şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime.

„Ucraina vrea să facă arme nucleare. Au rachete sovietice, avioane, vor face mai multe, e doar chestiune de timp. Ucraina va face mai ușor decât alte țări care fac asta, prin ajutor tehnologic din străinătate. Dacă ei vor avea nucleare, situația în Europa și mai ales pentru noi, Rusia se va schimba dramatic.

Doar SUA au trimis în aceste scopuri miliarde de dolari. În ultimele luni e un râu continuu de arme, din 2014 au fost grupuri de luptă NATO. Armata ucraineană s-a sincronizat total cu NATO și poate fi coordonată din birourile NATO. A fost adoptată legea pentru permiterea intrării armatelor străine pe teritoriul ucrainean. Știm că e vorba de armatele NATO. Aeroporturile renovate din banii NATO au fost făcute pentru transportarea rapidă a trupelor NATO. Au făcut în Oceacovo și un centru naval SUA.

SUA voiau să facă la fel și în Crimeea, dar oamenii le-au dat peste cap planurile. Fiecare țară are dreptul la alianțe, firește, dar în tratatele internaționale există principiul care nu dă voie să-ți faci siguranța națională în detrimentul siguranței altor state. Intrarea Ucrainei în NATO este o amenințare directă pentru Rusia. Reamintesc, în 2008, i-au invitat pe ei și georgieni în NATO ș nu era voința lor, dar au trebuit să fie de acord cu partenerul mai mare. Ne este cunoscută poziția SUA, acțiunile militare din Donbas nu încurcă la intrarea în NATO, dacă ei vor învinge corupția și vor achiesa la principiile NATO. În 89, când se vorbea despre unirea Germaniei, URSS-ului i-a fost promis că NATO nu se va extiinde în Est, dar totul a fost un sunet gol. Au spus că intrarea țărilor din centrul și nordul Europei în NATO va permite apropierea de Rusia și uitarea trecutului sângeros, dar totul este fix pe dos. Rusia și-a îndeplinit toate promisiunile. Cer adoptarea și după aceea ratificarea acordului pentru parteneriat și prietenie cu cele două republici. Cerem Kievului să înceteze imediat războiul, în caz contrar vor urma consecințe majore”, a amenințat Vladimir Putin.