BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială într-un discurs televizat adresat națiunii, subliniind amenințările la adresa existenței țării pe care Occidentul le reprezintă și caracterul inevitabil al operațiunii militare speciale din Ucraina.

Linia întinsă a frontului, bombardarea constantă a zonelor de graniță ruse de către armata ucraineană și atacurile asupra regiunilor eliberate au necesitat chemarea militarilor din rezervă, a explicat Putin. Rusia va chema rezerviștii care au servit deja în armată și va aranja pregătirea lor. Rezerviștii și voluntarii Donbass vor avea dreptul la aceleași garanții de care se bucură militarii înscriși prin contract. TASS a reunit momentele importante ale discursului lui Putin transmis în direct de canalele de televiziune ruse, arata 

Mobilizare parțială Linia de angajament de luptă se întinde acum peste 1.000 de km în cadrul operațiunii militare speciale din Ucraina, în timp ce atacurile teroriste cu arme occidentale sunt deja lansate împotriva zonelor de graniță cu Rusia. „NATO efectuează recunoașteri în întregul sud al Rusiei în timp real, folosind sisteme avansate, avioane și nave, sateliți și drone strategice”. A început să fie folosit și șantajul nuclear: „Acesta implică nu numai bombardamentele încurajate de Occident ale CNE din Zaporojie, care ar putea declanșa un dezastru nuclear, ci și declarațiile reprezentanților țărilor lider NATO cu privire la posibilitatea și admisibilitatea utilizării armelor. de distrugere în masă împotriva Rusiei”.

Așa cum a propus Statul Major rus și Ministerul Apărării, Rusia va convoca o mobilizare parțială, iar aceste măsuri vor începe deja pe 21 septembrie. Rusia va chema rezerviști, în primul rând cei care au servit în armată. Cetăţenii mobilizaţi vor urma pregătirea necesară şi se vor bucura de aceleaşi garanţii care se acordă personalului angajat prin contract. Guvernul rus și Ministerul Apărării vor echivala formațiunile de voluntari Donbass cu militarii ruși în statutul lor. De asemenea, autoritățile ruse vor rezolva imediat toate problemele legate de furnizarea întreprinderilor din industria de apărare cu proviziile și resursele financiare necesare. Operațiune militară specială ca măsură necesară „După ce actualul regim de la Kiev a respins public soluția pașnică a problemei Donbass și, mai mult, și-a anunțat pretențiile cu privire la armele nucleare, a devenit absolut clar că o nouă ofensivă pe scară largă asupra Donbass, așa cum a fost cazul de două ori în trecut, a fost inevitabil. După aceea, ar fi urmat un atac asupra Crimeei Ruse, asupra Rusiei”. Rezolvarea pașnică a conflictului din Ucraina care a continuat din 2014 nu s-a potrivit Occidentului și de aceea compromisurile la care s-a ajuns la discuțiile de la Istanbul au fost respinse și acordurile au fost întrerupte „de fapt sub instrucțiuni directe din țările occidentale”. Republicile Donbass și regiunile eliberate ucrainene s-au îndreptat către Rusia cu o cerere de a sprijini referendumurile, iar Moscova va face tot posibilul pentru a asigura securitatea și siguranța rezidenților acelor teritorii să facă alegerea lor. „Vom sprijini decizia privind viitorul lor pe care o vor lua majoritatea locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson”. Republica Populară Lugansk „a fost deja practic complet eliberată de neo-naziști”. Bătăliile din Republica Populară Donețk continuă și „acolo regimul ocupațional de la Kiev a creat o linie profund stratificată de fortificații pe termen lung de-a lungul a opt ani”.

Amenințările lui West sunt inadmisibile Au existat declarații în țările occidentale cu privire la necesitatea dezintegrarii Federației Ruse, așa cum a fost cazul URSS în 1991, „într-o serie de regiuni și zone în război fatal”. Rusia i-a oprit întotdeauna pe cei care au căutat supremația mondială și va face acest lucru din nou acum. Rusia va lua, de asemenea, măsuri urgente pentru a-și păstra independența. „Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare trebuie să fie conștienți de faptul că vânturile dominante se pot întoarce și înspre partea lor”. „Cetăţenii ruşi trebuie să fie încrezători: integritatea teritorială a Patriei noastre, independenţa şi libertatea noastră vor fi asigurate. Permiteţi-mi să subliniez din nou: acest lucru va fi asigurat prin toate mijloacele noastre disponibile”

sursa:TASS