BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Punctul vamal dintre Ucraina și România ”Diakivți” este gata cu 75%

Punctul de control vamal ”Diakivți” la granița ucraineano-română este gata cu 75 la sută, iar punctul de control ”Krasnoilsk” este aproape finalizat. Despre acesta a declarat în cadrul unui breefing șeful Administrației regionale militare Serhii Osaciuk.

Potrivit acestuia, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat deschiderea punctelor de trecere a frontierei „Diakivți” și „Krasnoilsk” de la frontiera regiunii Cernăuți cu România, după reconstrucție.

Premierul ucrainean Denis Șmigal a anunțat, în ședința de Guvern că Ucraina negociază și organizarea controlului comun de frontieră cu partea română la aceste puncte de control.

Aceste puncte de control sunt destinate circulației pietonilor și mașinilor, cu excepția transportului de marfă. Astfel punctul Diakivți va funcționa permițând circulația pietonilor și autoturismelor inclusiv și a autocarelor, însă tirurile nu vor trece pe acolo. Vama va lucra non-stop. Punctul de control vamal Krasnoilsk va permite trecerea pietonilor și autovehiculelor cu masa de până la 3,5 tone, în afară de tiruri. Orele de lucru 8:00 și 20:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu