LOCAL

Pui de caprioara a fost salvat de angajatii Ocolului Silvic Marginea dupa ce a cazut intr-un put dezafectat

Angajatii Ocolului Silvic Marginea din cadrul Direcției Silvice Suceava au salvat un ieduț căzut într-un puț dezafectat. Un angajat al Ocolului Silvic Marginea a auzit țipetele puiuțului de căprioară, căzut în puțul dezafectat. Mai multi angajati s-au deplasat la fața locului și l-au eliberat. Odată scos din puț, iedul a fost recuperat de căprioară, care aștepta la câteva sute de metri.

A doua zi, angajații Ocolului Silvic Marginea au astupat complet puțul dezafectat, pentru ca pe viitor să nu se repete acest accident. Căprioarele dau naştere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi de dezvoltă rapid.

Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească. Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.