JUSTIȚIE

Proxeneți reținuți de DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor  de trafic de minori și trafic de persoane.
Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, începând cu anul 2023 și până în prezent, unul dintre aceștia a constrâns o persoană vătămată majoră, prin presiuni psihice și agresiuni fizice, să practice prostituția, obținând astfel,  în mod facil, diverse sume de bani.

Cu privire la cel de al doilea inculpat s-a reținut că din luna februarie 2024 și până în prezent,  a exercitat acte de constrângere fizică și psihică asupra unei victime minore, în vârstă de 14 ani, determinând-o  astfel să practice prostituția în folosul său .
Ambele victime au fost transportate de inculpați în diferite locații de pe raza județului Iași, context în care au și interacționat, pentru anumite intervale de timp fiind adăpostite la aceeași adresă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.