ACTUALITATEJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Proprietara unei ferme piscicole din Campulung Moldovenesc a fost trimisa in judecata de DNA pentru falsuri in declaratii

Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cursul anului 2013, în contextul implementării proiectului intitulat „Fermă Piscicolă în localitatea Câmpulung Moldovenesc, județ Suceava”, inculpata ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale mai multe documente false (declarații, procese verbale, anunțuri de participare, etc.), demersuri în urma cărora aceasta ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 216.224 lei.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.