BREAKING NEWSRELIGIEULTIMA ORĂ

Profeția Părintelui Dionisie Ignat despre România

Conducătorii lumii vor să strice firea omului, Uniunea Europeană este Casa Fărădelegilor, iar sfârşitul este aproape, fie prin război, fie prin venirea Antihristului.

Acestea sunt prorociile părintelui Dionisie de la Colciu, care mai spune că omenirea nu mai are de făcut altceva decât să se pocăiască, și să urmeze calea Domnului.

„Am scăpat de comuniști, dar cei de acuma sunt mai înfricoșați. Fac propagandă să vină Antihrist mai degrabă”, crede părintele Dionisie de la Colciu.

În plus, situația nu este roz nici în Ardeal. „O să fie mare tulburare cu ungurii, că cer autonomie”, spunea părintele Dionisie.

Potrivit acestuia, trăim deja vremurile de pe urmă:

„Să avem nădejdea la Dumnezeu, dar timpurile sunt critice. Timpurile-s foarte critice. După cum spun Sfinţii Părinţi, Sfinţii Prooroci, noi am intrat în veacul al VIII-lea, şi ei aşa scriu că, intrând în al VIII-lea veac, multe necazuri o să vină peste omenire, mari schimbări o să fie în lume. După scrierile Sfinţilor Părinţi, omenirea aşteaptă două pericole înfricoşate: un război înfricoşat de mare şi împărăţia lui Antihrist. Acuma numai Dumnezeu ştie care va apuca înainte, războiul acela care se aşteaptă său împărăţia lui Antihrist. Nouă nu ne-a rămas altceva decât să ne pregătim. Să ne pregătim prin pocăinţă, spre mărturisire curată, că nimenea nu se poate mântui decât numai prin pocăinţă, adică prin mărturisirea păcatelor înaintea părintelui duhovnic. O să fie un război înfricoşat, poate nu acum, dar în câţiva ani. Aşa va fi că nu vor mai cunoaşte că au fost oameni cei omorâţi. Suntem în vremurile de pe urmă. Sunt semne vădite”, a mai prezis părintele Dionisie în anul 2010.

„Conducătorii omenirii de astăzi sunt hotărâţi să distrugă omul, atât duhovniceşte, cât şi fireşte; adică nu se mai pune problema de a fi un bun creştin, asta e departe, dar nu mai poţi fi om firesc. Vor să schimonosească firea omului. Conducătorii europeni se vede bine treaba că au luat locul lui Satan însuşi, ca de acum ei, cu ideile lor, introduc răutatea în omenire. Dar pentru ce? Ca să distrugă cu desăvârşire tot ce-i duhovnicesc în om, dar nu numai atât, ci şi tot ce-i omenesc. Ăştia vor să facă lumea ca pe nişte dobitoace, să nu ştie că este Viaţa Veşnică. Chiar dacă zic că este Dumnezeu, ei spun că totul este aici, viaţa asta să fie bine”, a spus părintele Dionisie.

Uniunea Europeană, Casa Fărădelegilor

„Uniunea Europeană este Casa Fărădelegilor, este distrugerea omului, nu numai a creştinului sau a monahului. Lăsăm asta la o parte [monahismul sau creştinismul], dar vedem că legile Uniunii Europene duc la distrugerea omului, fiindcă dau drepturi lui Satan. Ei legiferează ca păcatul împotriva firii este ceva bun. Vezi, ăştia de la Comunitatea Europeană o ţin (considera) pe România ca cea mai înapoiată. De ce? Pentru că crede în Biserică, fiindcă are mulţi preoţi şi monahi. Adică crede în Viaţa Veşnică şi nu crede în ideile lor. Vor să bage ideile lor şi Biserica le stă în cale. O să fie schimbări mari. Ce, crezi că Comunitatea Europeană este după Dumnezeu? O să-i schimbe pe toţi, o să le schimbe mintea. Această schimbare este spre dărâmare iar nu spre zidire”, a povestit părintele Dionisie.

Semnificația veacului al 8-lea

„Că am intrat în a opta mie de ani, după numărătoarea Bisericii. (N.red. Potrivit cronologiei tradiţionale bizantine, după care se ghidează toate scrierile vechi bisericeşti, anul Naşterii lui Hristos este anul 5508 „de la Facerea lumii”. Prin urmare, anul 2010 înseamnă anul 7518 „de la facerea lumii”. Sfântul Nil Atonitul, Sfântul Cosma Etolianul, Sfântul Moise Arapul şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica sunt doar câţiva dintre Părinţii Bisericii cărora le-a descoperit Dumnezeu în vedenie ca la a doua jumătate a veacului al optulea, când se va înmulţi fărădelegea, se va apropia sfârşitul lumii. Despre acest veac pomeneşte adesea părintele Dionisie în dialogurile sale). Vezi? E sfârşitul. Am intrat în al VIII-lea mileniu. Să ştii că urgiile cele mai mari încep de-acum înainte. Aşa scriu Sfinţii Prooroci, aşa scriu Sfinţii Apostoli. Aşteptăm pe Antihrist. Dar apostolii lui Antihrist ştiu cum să se poarte ca să îngenuncheze adevărul, să îngenuncheze Ortodoxia. Cât timp va fi Ortodoxia la înălţime ei ştiu că nu poate împărăţia lui Antihrist să guverneze, să conducă, şi se osârduiesc cu fel de fel de meşteşugiri că foarte cu înlesnire să vină Satana ca să conducă omenirea”, a precizat părintele Dionisie.

 

sursa:ortodoxia.me