GENERAL

Profesorul de geografie Constantin Cocerhan a plecat la Ceruri! Zeci de mesaje de condoleanțe postate pe pagini de socializare

Distinsul profesor de geografie Constantin Cocerhan de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu,, din Suceava  a plecat la Ceruri.  Fost inspector școlar în două rânduri, acesta a decedat la vârsta de 64 de ani, din cauza unor probleme de sănătate.

Profesorul Constantin Cocerhan era originar din comuna  Brodina. A absolvit  Universitatea din București,  Facultatea de Geologie și Geografie, specializarea Geografie – Rusă, cu media 10. A fost profesor  la Liceul Industrial Nr. 4 Suceava, iar din  septembrie 2011 la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

Zeci de mesaje postate pe facebook de colegi de breaslă și foști  elevi:

 

Dimitriu Lucian: Prof.dr.Constantin Cocerhan

19 mai 1959 – 7 februarie 2024
Prin harul cu care l-a binecuvântat Dumnezeu, domnul Costin Cocerhan a ridicat predatul la rang de artă și a oferit valoare geografiei în fața elevilor. Merită să reamintim acum că domnul inspector a fost șeful de promoție al Facultății de Geografie din București în anul 1981, pe diploma domniei sale existând doar note de 10, nici măcar un singur 9. Ne-au legat amintiri pe care nimeni nu ni le va lua vreodată. Un om bun, curat sufletește, leal și loial, a cărui întreagă forță de viață și credință și le-a dăruit slujirii binelui .A fost o onoare și o bucurie să-l am coleg! În aceste clipe de adâncă mâhnire, suntem alături de familia îndurerată (frații și surorile domniei sale), elevii săi, prietenii săi și îi asigurăm că profesorul Constantin Cocerhan nu a murit, ci va trăi veșnic în inimile noastre! Dumnezeu să-l odihnească și să-l aibă în paza Sa, iar noi să-l pomenim și să-i păstrăm, vie și neștearsă, amintirea. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Emanuel Iavorenciuc: ,,Cu un regret nemărginit, aflu că s-a stins domnul profesor Constantin Cocerhan, astăzi, la 64 de ani. La Colegiul Național „Mihai Eminescu”, dumnealui nu mi-a fost profesor la clasă, ci în viață. Camaraderia dintre noi a fost atât de frumoasă și de înfloritoare. Chiar și la câțiva ani distanță de la terminarea liceului, domnul profesor mi-a fost aproape, debordând de acele aspecte minunate care pot locui în om. Cu o vitalitate și o sete de viață, de frumos și de cultură, domnul profesor a umplut un gol în sufletul meu. Mereu atent la parcursul meu, schimbam idei, impresii și numeroase planuri de viitor în ceea ce privește cariera. V-am îndrăgit nespus, domnule profesor.

Drum în lumină, mentorului care a dus Geografia la rang de artă, Constantin Cocerhan!

Andreea Ciobanu: Este o zi tristă. O zi care îmi vin în minte o sumedenie de momente frumoase acompaniate de zâmbetul larg a celui care ne-a fost pilon de susținere în cei patru ani de liceu.

Anii de liceu reprezintă cea mai frumoasă perioadă din viața mea, deoarece am avut șansa să întâlnesc cadre didactice excepționale care m-au format pentru profesia didactică, iar acest fapt s-a realizat sub atenta îndrumare a domnului diriginte Constantin Cocerhan.
Multe amintiri mă leagă de acest om deosebit, datorită căruia mi-am găsit drumul și mi-am urmat visul.
Îmi amintesc cu drag fiecare început de an școlar, fiecare sărbătoare, fie că era 8 martie, 1 iunie sau sfârșit de an școlar când domnul diriginte era acolo pentru noi, „fetele mele”, așa cum îi plăcea să ne alinte, și ne oferea câte un dulce sau câte o floare.
Vă sunt recunoscătoare pentru blândețea dumneavoastră și pentru valorile pe care mi le-ați transmis.
Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace! Niciodată nu veți dispărea din inimile noastre!🙏🏼🕊️❤️