EDUCAȚIE

Profesorii riscă să nu primească 50% din creşterea salarială din noua lege a salarizării

Profesorii ar putea să nu primească 50% din creşterea prevăzută în noua lege a salarizării, bani care ar urma să ajungă la cadrele didactice, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3 CNN.

În plus, nu avem rectificare bugetară. Este primul an din ultimii 20 de ani în care nu avem rectificare bugetară. Potrivit unor surse, această rectificare ar putea să fie în decembrie.

„Noi am avut mai multe întâlniri cu premierul, cu miniștrii de resort, cu dna. de la muncă, dna. Bucura Oprescu, cu ministrul nostru Ligia Deca, cu miniștri importanți pe aria aceasta a creșterilor precizate în ordonanța OUG 57.

Într-adevăr, nu avem legea salarizării gata, dar avem un proiect înaintat de Ministerul Educației și de cele trei federații din educație la Ministerul Muncii. Pe acela trebuie să-l luăm ca reper.

Nu trebuie să vă folosiți de surse, ne-a spus nouă, că legea salarizării nu va fi gata anul acesta”, a comentat Anton Hadăr, șeful sindicatului care se ocupă de învățământul universitar, sâmbătă, la Antena 3 CNN.