ECONOMIC

Produse alimentare pe bază de insecte vor fi comercializate și în România! Cât vor costa delicatesele, precum făina de greier

Alimentele pe bază de insecte vor ajunge, în curând, și pe piața din România. Batoanele, pâinea sau dulciurile pe bază de insecte vor fi o realitate pe mesele românilor care vor să încerce ceva nou,

Comisia Europeană a aprobat deja trei insecte ce pot fi consumate în siguranță de către oameni, iar pentru a stimula afaerile acestui sector, CE oferă și fonduri europene.

Insectele conțin vitamine, proteine, minerale și grăsimi

Experții recomandă consumul de insecte pentru că sunt hrănitoare, sănătoase, au un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale. Analizele au demonstrat, deja, că lăcusta, greierele și viermele de făină sunt o sursă extraordinară de proteine și vitamine.Astfel, insectele pot ajunge în siguranță și în farfuriile noastre după evaluări riguroase la care au fost supuse în laboratoarele experților europeni.notează Gândul.

În acest context, un aliment comun în Asia va ajunge pe mesele românilor, reprezentând un delicates.

Peste 2 miliarde de oameni mănâncă zilnic aproximativ 2.000 de specii de insecte. Cu toate acestea, Comisia Europeană a aprobat doar consumul viermilor de făină, a lăcustelor călătoare și greierilor de casă. Se așteaptă și avizarea și altor insecte, precum musca sau mai multe tipuri de moluște și larve.

Prețul delicateselor pe piața din România

Alimentele de lux deja aprobate au început să apară în magazinele din România, congelate, uscate sau sub formă de pudră.

Pentru 100 de grame de făină de greiere se vinde cu 96 de lei. Ea poate fi amestecată cu făina normală și este potrivită pentru prepararea fursecurilor, prăjiturilor sau a pâinii.

Insectele sunt prelucrate la fabricile de procesare și fermele specializate de insecte din străinătate.

„Nu mergem noi să le culegem din mediul lor natural. Ele sunt insecte care sunt crescute în ferme specializate de insecte, în niște condiții anume. Sunt hrănite cu alimente speciale”, a precizat Elena Iorgu, cercetător în domeniu.

Aceste produse au început să fie testate acum câteva luni, în laboratoarele din străinătate. Bulgaria a avansat la acest capitol, acolo deja s-a înființat o asociație a producătorilor și procesatorilor de insecte.

sursa B!tv;  Foto: Pixabay: