BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Procurorul șef Marius Adrian Surdu se pensioneaza. Este la conducerea Secției urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

SECŢIA PENTRU PROCURORI din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de domnul SURDU ADRIAN MARIUS, procuror şef Secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Surdu a devenit  in luna mai 2020,  procuror șef al Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act atunci de propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a procurorului  Adrian Marius Surdu. Acesta a fost şeful Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar și al Serviciului Teritorial București al DNA. lucrează în cadrul Ministerului Public de la începutul anilor ’90. Surdu, care s-a născut la Botoșani.

,, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.11.2022, a domnului SURDU ADRIAN MARIUS, procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. (unanimitate),, arata Secția de Procuorori a CSM.