administratieULTIMA ORĂ

Procurorul şef al Antidrog din cadrul DIICOT, revocat de Klaus Iohannis după ce doi tineri au MURIT în urma supradozelor la Saga Festival

Procurorul șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT – Bogdan Felician Voicu a fost demis, luni, printr-un decret al președintelui Klaus Iohannis. Pensionarea magistratului vine într-un context în care consumul de droguri a făcut ravagii la cel mai mare festival organizat în București. Surse din justiție au precizat pentru Realitatea PLUS că retragerea acestuia nu ar avea legătură cu evenimentul respectiv.

„Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Bogdan Felician Voicu, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – pensionare, la data de 10 iunie 2022”, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis.

Într-o declarație mai veche, Bogdan Felician Voicu a declarat că este de acord cu practica procurorilor de a renunţa la urmărirea penală pentru deţinere de droguri uşoare în vederea consumului.

„Legea ne obligă să investigăm atât infracţiuni de deţinere de droguri în vederea consumului propriu, cât şi de efectuare de orice altă operaţiune de traficare a unor astfel de substanţe. Repet, de la un simplu dosar, şi nu o dată s-a întâmplat chestia asta, cu mijloace specifice de investigaţie şi cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de deţinere de droguri în vederea consumului propriu a fost devoalată şi trasă la răspundere penală o adevărată grupare implicată, organizată”, este de părere Bogdan Voicu – fostul şef al Antidrog din cadrul DIICOT.

Reamintim că, în acest sfârșit de săptămână, mai mulți tineri au fost depistați că au consumat droguri la Saga Festival. Câțiva dintre aceștia au intrat în stop cardio-respirator din cauza supradozelor, iar doi dintre aceștia au murit.