ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Procurorii l-au lăsat pe Dumitru Buzatu fără banii câștigați din vânzarea de porci și cireșe. Martor a fost chiar fiul fostului baron PSD

Ies la iveală noi detalii din ancheta care îl vizează pe Dumitru Buzatu. Procurorii ar fi ridicat din casa lui mai multe plicuri cu bani și două laptopuri. Între timp, oamenii baronului PSD de Vaslui ar putea rămâne fără funcții. Totul după ce au ajuns în funcții publice fie prin legăturile pe care le aveau cu Buzatu, fie prin legi schimbate de partid.

Tudor Buzatu, care a avut rolul de „martor de încredere” în timpul perchezițiilor pe care procurorii DNA le-au făcut în casa tatăului său, pe 24 septembrie a povestit ce au ridicat procurorii la percheziții.

„Procurorii au ridicat sume foarte mici de bani, sume de la firma tatălui meu, care se aflau în biroul firmei, gen bani de pe cireșe, bani de pe porci. Niște sume de genul sutelor sau miilor de lei. Toate notate cu proveniența. (…) Scria bani de pe cireșe și suma se afla în plic. Bani de la porci și suma se afla în plic, crescuse tata niște porci”, a dezvăluit Tudor Buzatu pentru Libertatea.

Procurorii DNA au mai ridicat, potrivit sursei citate, și două laptopuri. „Un laptop funcțional și un laptop stricat aparținând firmei tatălui meu care are sediul social și sediul fizic în anexa agricolă de la Mărășeni”, adaugă Tudor Buzatu.

„Eu nu pot să-l judec pe tatăl meu, e relația între un fiu și un tată. Nu pot să-l judec prin prisma unui fapt, chiar dacă se va dovedi că e real. S-a încheiat relația politică, nu mai e șeful meu. Nu îi mai pot cere socoteală că m-a afectat în cariera mea politică sau nu. Ce socoteală să îi cer tatălui meu?”, a mai declarat Buzatu junior pentru Libertatea.

Dumitru Buzatu, fost președinte al CJ Vaslui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unui flagrant DNA cu o mită în bani cash de 1,25 de milioane de lei. Cel care i-ar fi dat banii lui Buzatu este chiar un apropiat al său, omul de afaceri Emil Savin „Farmazon”, iar suma reprezenta un procent din suma ce urma a fi deblocat[ pentru realizarea unui drum județean.

APROPIAȚII LUI BUZATU, VIITORI ȘOMERI DE LUX?

Odată cu arestarea baronului de Vaslui, oamenii apropiați acestuia și care au ajuns în funcții bugetare importante printr-o evoluție rapidă, riscă să-și piardă posturile.

Prima pe listă este Ana Maria Obreja, protejata și presupusa amantă a lui Dumitru Buzatu, cu 38 de ani mai tânără. Presupusa relație ar putea explica ascensiunea fulminantă de la femeie de serviciu, cu 10 clase absolvite, la cea mai bine plătită secretară din județul Vaslui, cu un salariu net de circa 5.000 de lei.

Dragoș Cazacu, șeful Direcției Copilului Vaslui, este un alt personaj care-și datorează ascensiunea lui Buzatu și care în ziua în care șeful său a fost prins în flagrant a avut rolul de grătaragiu la masa care a fost organizată înainte.