JUSTIȚIE

Prințul Paul al României a fost arestat în Franța: Reîncep procedurile de extrădare

Prințul Paul Philippe al României a fost arestat în Franța. În urma solicitărilor adresate de către Sirene România către omologii din Franța, astăzi, 7 aprilie, autoritățile franceze au informat că Prințul Paul a fost arestat la domiciliu, în Paris, pentru executarea mandatului european de arestare, emis de autoritățile judiciare române.

În urma solicitărilor adresate de către Sirene România către omologii din  Franța, astăzi, 7 aprilie, autoritățile franceze au informat că Prințul Paul a fost arestat la domiciliu, în Paris, pentru executarea mandatului european de arestare, emis de autoritățile judiciare române.

Reamintim că, pe numele acestuia, Curtea de Apel Brașov a solicitat Biroului SIRENE introducerea unei semnalări pentru arestare și predare, în baza noului mandat european de arestare, emis pe numele persoanei solicitate, și a cerut retragerea celui vechi .Biroul SIRENE a validat inserarea noului mandat european de arestare și a solicitat omologilor francezi localizarea și arestarea celui în cauză.

În prezent, procedura executării mandatului emis de către România este în desfășurare.

Paul-Philippe este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pentru corupţie

În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Capitalei cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale.

Lambrino ar fi plecat, se pare, în Franța, acolo unde, de asemenea, extrădarea sa în România a fost respinsă în baza unui viciu de procedură.

După solicitările României de a executa pedeapsa în țară, instanța malteză a considerat că „prințului Paul” i s-ar încălca drepturile fundamentale în penitenciarele din România. Nemulțumită de această decizie, Alina Gorghiu, ministra Justiției, a cerut premierului Ciolacu „să reacționeze diplomatic”, conform stiripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise