ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Prinși la furat porumb

Dosar penal dupa ce au fost prinși la furat porumb.  La data de 17.10.2022, orele 20:45, lucrătorii S.P.R. 12 Preuteşti, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către din satul Uncești, comuna Bunești cu privire la faptul că a găsit două autoturisme la furat de porumb de pe bucata acestuia din satul Hreațca, comuna Vulturești.
La faţa locului s-a deplasat  echipa operativă din cadrul SPR 12 Preuteşti unde din primele cercetări a rezultat următoarea situaţie de fapt:
La data de 17.10.2022, în jurul orelor 20:00, persoana vătămată se afla împreună cu fratele acesteia, S.G.  la stâna ce o administrează împreună de pe raza localității Hreațca ocazie cu care au observat două mașini în dreptul lanului de porumb în cauză ce se afla în imediata vecinătate. Cu această ocazie atât persoana vătămată cât și fratele acestuia s-au deplasat și au identificat cele două autoturisme, respectiv unul condus de către numitul, S.D. din sat Jacota, comuna Vulturești ce se afla cu un pasager a cărei identitate nu a cunoscut-o iar celălalt care era condus de către N.G. din satul Uncești, comuna Bunești.
Persoana vătămată a relatat faptul că în urma discuțiilor în contradictoriu purtate cu cele trei persoane, acestea au plecat de la fața locului.
Din cercetările efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că S.V.  din satul Uncești, comuna Bunești, Județul Suceava deține o bucată de teren de circa 0,5 hectare cultivată cu porumb situată în satul Hreațca, comuna Vulturești iar la data de 17.10.2022 în jurul orelor 20:15, susnumitul a constatat faptul că S.G, ,N.G  si  o persoană necunoscută au sustras fără drept porumb de pe terenul său.
Prejudiciul estimat de persoana vătămată se ridică la suma de aproximativ 300 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii S.P.R. 12 Preuteşti – Postul de Poliţie Vulturești, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Furt calificat”, prev. şi ped. de art 228 alin 1 şi art 229 alin 1 lit b din  Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural.