BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Primele două convoaie blindate de luptă sunt în drum spre tabăra de la Cincu – Franța își întărește prezenţa militară în România

Primele două convoaie de vehicule blindate de luptă de infanterie (VBCI) au pornit marţi de la baza militară din Mourmelon-le-Grand, estul Franţei, în direcţia României, în cadrul operaţiunii Aigle, menită să întărească apărarea flancului estic al NATO.

Tancuri Leclerc urmează să ajungă de asemenea în zilele următoare la baza militară Cincu, în centrul României, pentru a întări această misiune sub comandament francez, lansată pe 28 februarie 2022 ca reacţie la loviturile ruse în Ucraina.

„Franţa îşi onorează angajamentele asumate în faţa NATO şi partenerilor noştri”, a subliniat generalul de divizie Francois Goguenheim, la conducerea Comandamentului forţelor terestre ale Europei continentale de la Lille.

„Nu a mai existat o operaţiune logistică de asemenea importanţă în Europa după (operaţiunea) Daguet”, nume dat participării franceze la coaliţia internaţională formată după invadarea Kuweitului de către Irak, la începutul anilor 1990, a adăugat el.