administratieULTIMA ORĂ

Primarul Sucevei, Ioan Lungu a anunțat semnarea unui contract de 13,5 milioane de euro pentru transportul metropolitan

Primarul Sucevei, Ioan Lungu a anunțat astazi, semnarea unui contract de 13,5 milioane de euro pentru transportul metropolitan.

Edilul susține că a  semnat cu Agentia de Dezvoltare Nord-Est pe Programul Regional contractul în valoare de 76.971.770,11 lei  (aproximativ 13,5 milioane de euro), pentru proiectul “Sistem de transport public ecologic metropolitan-etapa II”. Vor fi achiziționate încă 15 autobuze electrice și 15 stații de încărcare, va fi realizat sistemul e-ticketing, se va înființa un dispecerat și va fi construită o autobază nouă, pe strada Traian Vuia.

Proiectul se va implenenta în Zona Urbană Funcțională care cuprinde localitățile: Suceava – lider de proiect, orașul Salcea, comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Șcheia.

Obiectivul contractului este legat de achiziția a încă 15 autobuze electrice, a încă 15 stații de încărcare-descărcare, realizarea sistemului e-ticketing si înfiintarea unui dispecerat. Totodată, proiectul presupune realizarea unei autobaze noi pentru transport metropolitan la sediul actualei societăți TPL, de pe strada Traian Vuia”, a explicat primarul Lungu.