BREAKING NEWSCULTURĂULTIMA ORĂ

Primarul se plimbă in Dubai. Șezătoarea Vicovenilor, proiect organizat de Primăria Vicovu de Sus, dar netrecut prin Consiliul Local

Abuz in serviciu al proaspatului edil liberal. De parca toate problemele orașului au fost rezolvate, primarul Vasile Iliut a plecat in Dubai. Și-a delegat competenta unei persoane care nu are nicio treaba cu administratia locală:Adrian Schipor.

Acesta a fost împuternicit la conducerea primariei pana pe 31 decembrie 2022.  Cert este ca edilul va reveni dupa plimbarea externa.

Laudat in presa locala ca ar fi un edil exemplu, primarul care este om de afaceri, a plecat sa se relaxeze. Deocamdata edilul nu a avut decat proiecte care nu au adus beneficii localnicilor ci doar de relaxare.

Proiectele serioase in investitii inca stau nemiscate. Edilul liberal insa puncteaza bine in presa locală pe contracte serioase.

Sezatoarea Vicovenilor, eveniment organizat de Primaria Vicovu de Sus esteo manifestare finanață din bugetul local dar netrecut prin Consiliul Local.  Cel putin asa sunt informațiile pe care le deținem. Potrivit unor surse, Centrul Cultural Bucovina nu este implicat in eveniment insa pe afis apare Calin Brateanu dar si Angelica Flutur si Fetele de la Botoșani. Cert este că toti au pus mana pe bani dat fiind faptul că au fost plătiti si responsabilitatea este pasata pe organizatori care si-au asumat o astfel de manifestare.

Manifestarea include nu numai  momente de traditii, cantec si dansuri folclorice ci si un bal al gospodarilor.

Pana la urma ce are starea de alerta si faptul ca oamenii isi iau masuri de preventie pentru a nu se imbolnavi de coronavirus cu faptul ca unora le place sa dantuiasca.

Toti participanții inclusi in eveniment sunt platiti insa nimeni nu stie din banii cui si ce state de plata semnează în condițiile in care nu au fost alocati bani printr-un proiect care ar fi trebuit aprobat de Consiliul Local.

Consilierii locali nu au avut parte nici de o informare asupra ,,Sezatorii Vicovenilor,, ci pur si simplu au aflat ca primarul ajutat de unul din consilierii au dat unda verde unui astfel de eveniment.

 Politistii au descins la sezatoarea primarului

Ieri,  în jurul orei 19:30, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au obținut informați cu privire la faptul că, pe raza orașului Vicovu de Sus, la Căminul Cultural din Laura, unde este organizat un eveniment, nu se respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Având în vedere sesizarea, echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care au fost constatate următoarele:

La căminul cultural de pe raza orașului Vicovu de Sus, zona Laura, Primăria orașului Vicovu de Sus în parteneriat cu școlile gimnaziale organizează în perioada 15-19.02.2022, zilnic, în intervalul orar 15:00-20:00, ”ȘEZĂTOAREA VICOVENILOR” ce presupune activități meșteșugărești, culturale cu specific tradițional.

La fața locului a fost identificat organizatorul evenimentului din cadrul Primăriei orașului Vicovu de Sus,  Gheorghiță Constantin, iar în interiorul căminului cultural, au fost identificate mai multe persoane. În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că este respectat numărul de participanți, însă un număr de 15 persoane au fost identificate nepurtând masca de protecție obligatorie, fiind sancționate contravențional conform Legii 55/2020.

De asemenea, organizatorul evenimentului, Gheorghiță Constantin(???), consilierul primarului, a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 2.000 lei conform, întrucât nu a luat măsurile de protecție stabilite împotriva virusului SARS-COV 2 pentru organizarea evenimentului.