ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliut pozează bine în vorbe si în promisiuni

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliut pozează bine in vorbe si in promisiuni. Deocamdata la capitoul investitii nu se vede nimic. Punctul Vamal inaugurat nu demult a fost realizat pe vremea cand la conducerea primăriei s-a aflat social democratul Gheorghe Schipor.
La un moment dat a fost chiar deschis iar la putin timp a fost si inchis.
Vama Vicovu de Sus fusese inaugurata inca de vreo doua ori si vizitata de oficiali guvernamentali de-a lungul anilor. Punctul de Control Trecere Vicovu de Sus nu putea fi  deschis traficului rutier pentru simpul motiv că partea ucraineana nu finalizasera artera de circulatia si Punctul de Control Krasnoilsk.
Piață nemodernizata si marmura  ,, de ti se vad chilotii, in sediul Primăriei
Piata orasului este in continuare nemodenizata iar albia minora a râului Suceava este plină de gunoaie. În zilele de vineri si sambata, piața se transformă într-o locatie în care abia mai poți trece printre tarabele amplasate la voia întâmplării iar modernizarea locației așa cum ar trebui să fie într-un oras  nu se întrevede prea repede. Nici nu îți dai seama unde ajung banii publici ai Primăriei orașului. Prima grija a edilului  a fost să schimbe interiorul sediului Primăriei, să inlocuiasca  gresia si sa aduca o  marmura  care sa ii sclipeasca in ochi că doar nu-i așa nu poți călca pe o gresie mai ieftina. ,, S-a pus o marmură că atunci când treci ti se vad si chilotii,  spune o localnica care a avut treaba in sediul Primăriei si a rămas uimita de luxul din interior.  Banii publici ai bugetului tlocal sunt cheltuiti  pe evenimente iar praduiala care se face aproape că e ceva normal pentru edilul PNL. Lucrarile de investitii la sediul Primăriei au fost realizate de o firmă apropiata primarului orașului, firma care se pare e abonata la banii publici ai Primariei.
Mihalescul impinge in vizita chipurile afaceristi din Coreea de Sud
În schimb, edilul  Vasile Iliut dă bine cu politica externa. Fostul deputat PNL, Duimitru Mihalescul care practic pprin functia de condul onorific nu isi vede rostul in zona Bucovinei,  ii impinge în vizita chipurile, oameni de afaceri din Coreea de Sud.
Nu demult, Iliuț a fost plecat pe banii publici în vizita în Norvegia  ca doar or curge investitii norvegiene si dar și cele coreene la frontiera dintre Viicovu de Sus si  Ucraina.
,,În calitate de gazdă am avut o discuție aplicata cu o delegație a oamenilor de afaceri din Coreea de Sud, cu privire la posibilitățile de dezvoltare, modernizare și digitalizare a orașului nostru. Și posibilitatea firmelor care doresc sa facă import-export.
Din 2011, acordul comercial dintre UE și Coreea de Sud a eliminat taxele vamale pentru aproape toate produsele. De asemenea, a eliminat multe alte obstacole din calea exportului de produse din UE, cum ar fi automobilele, produsele farmaceutice, produsele electronice și substanțele chimice. Multe servicii între UE și Coreea de Sud au fost, de asemenea, deschise investitorilor și întreprinderilor. Coreea de Sud este a opta destinație de export a UE pentru mărfuri, iar UE este a treia cea mai mare piață de export a Coreei de Sudcele mai importante exporturi de produse din UE către Coreea de Sud sunt utilajele și aparatele, echipamentele de transport și produsele chimice
UE are un comerț semnificativ cu servicii cu Coreea de Sud UE este cel mai mare investitor străin direct al Coreei de Sud,, sustine edilul într=o postare pe facebook.