ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, sustine ca în organizațiile care vor să sprijine refugiații din Ucraina sunt persoane care au vor să profite financiar

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, spune că în organizațiile care vor să sprijine refugiații din Ucraina sunt persoane care au vor să profite financiar.

Într-o postare pe facebook, acesta atenționează organizațiile să fie atente cu cine colaborează.

„Am luat la cunoștință de faptul că pe lângă atâția oameni de bine și organizații care vor să sprijine criza refugiaților din Ucraina, există și un alt tip de oameni cu intenții dubioase care se infiltrează printre voluntarii de bună credință și manifestă o totală lipsă de respect pentru munca noastră. Prin dispeceratul primăriei o persoană care declară că este Alexandra Roberta Ștefan, regizoare care reprezintă mai mulți donatori, a contactat voluntarii noștri, încercând să afle informații cu caracter personal ale persoanelor refugiate și promite servicii de transport gratuite, cazări în Germania, integrare socială pentru un număr deosebit de mare de persoane aflate în nevoie. Fac un apel la dumneavoastră, la toți cei implicați în sprijinirea refugiaților din Ucraina, deopotrivă autorități, ONG-uri, persoane private, companii, să verificați pe cât posibil colaboratorii, să fiți atenți la distribuirea de informații către alte persoane, să nu vă aventurați în inițiative de «sprijin» pe care nu le cunoașteți sau în care nu aveți încredere. Vă rog să vă coordonați sprijinul sau donațiile doar cu organizații de renume sau cu autoritățile publice. Este necesar să fim alerți pentru ca ajutorul nostru să se îndrepte cu adevărat către persoanele aflate în nevoie și să nu dăm șansa răuvoitorilor să denatureze acest efort umanitar al nostru, al tuturor”, a transmis Adrian Popoiu.