Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu a anunțat luni seara, ca a fost semnat de superficie pentru cinci hectare, între firma care administrează parcul și un investitor german. Unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume dorește să construiască, in trei ani, o fabrică unde să lucreze 600 de angajați. Investiția ajunge la aproximativ 60 de milioane de euro.
,, Astăzi s-a semnat contractul de superficie pentru cinci hectare, între firma care administrează parcul și un investitor german.Firma Anton Haering, care este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume. Investitorul dorește să construiască, in trei ani, o fabrică unde să lucreze 600 de angajați. Investiția ajunge la aproximativ 60 de milioane de euro.
Această societate a dorit să investească în România. Datorită investițiilor noastre din parcul industrial, a utilităților aduse acolo, a implemetării proiectelor în educație generatoare de forță de munca calificată, a fost ales orașul Siret. Concurența a fost acerbă, mai multe localități din Romania fiind vizitate de investitor. Purtăm discuții de aproape 10 luni și iată azi am reușit să semnăm un document foarte important.Acest proiect va dezvolta mult localitatea noastră.,, a arătat edilul Popoiu.
Primarul a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat. ,,Mulțumim tuturor celor care au fost implicați in acest proiect:
Consiliul Judetean Suceava, președintele Gheorghe Flutur a participat la câteva întâlniri;Universitatea Stefan cel Mare, domnul rector Mihai Dimian același om dinamic care a fost prezent la mai multe întâlniri;Alexandru Moldovan, prefectul județului;Adrian Vestea, ministrul MDLPA;Alin Andrieș, ministru secretar de stat la Ministerul Finanțelor;Tuturor consilierilor din CL Siret;Colegilor din primărie care au făcut un efort imens în redactarea și pregătirea documentelor, traducerilor, etc. (Viorel Haiura, Alina Butnariu, Florin Maidaniuc, etc.);Firma de consultanță Steinbeis, care a fost interfața între investitor și noi,, a spus Popoiu.
Construcția urmează să fie demarată după ce investitorul va depune o aplicație de finanțare la Ministerul de Finanțe și vor obține autorizația de construire.