ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Primarul orasului Radauti, Bogdan Loghin implicat in exodul refugiatilor din Ucraina, inca din prima zi

Primarul orasului Rădăuți, Bogdan Loghin este una din persoanele care s-a implicat in exodul refugiatilor din Ucraina inca din prima zi. A venit cu mancare, apa si paturi in sprijinul refugiatilor.  A stat ore in sir  si a ascultat chiar si drama celor de dincolo de frontiera care au ajuns in Vama Siret.
Sunt insa institutii ale statului care au apărut abia a treia zi si care si-au instalat corturile in PCTF Siret in incercarea de a le lua fața or

ganizatiilor, primariilor si persoanelor care  au sarit in ajutor fara a sta pe ganduri. Trebuie să apreciem implicarea administratiei din Rădăuți. Insa comportamentul autoritatilor judetului nu i-a impiedicat pe suceveni dar si pe oameni din alte județe,  organizații si fundatii sa se implice in ajutorarea refugiatilor de pe teritoriul Ucrainei.
,,Peste 300 de refugiați indieni au ajuns la Rădăuți, fugiți din calea războiului. Majoritatea sunt studenți la medicină în Kiev, dar și în alte orașe mari ale Ucrainei.
Acum, refugiații indieni se află în grija Primăriei Rădăuți, care le asigură cazare, mâncare caldă, asistență medicală și internet. Mâncarea a fost pregătită ținând cont de specificul cultural indian.
De la Rădăuți, refugiații indieni vor pleca la București, unde se îmbarca în avioane spre India.
Primăria Rădăuți depune toate eforturile pentru ca refugiații din Ucraina să simtă dragostea și prietenia poporului român. Înainte de toate, suntem oameni pentru oameni,, spune primarul Bogdan Loghin.
🇺🇦♥️🇷🇴