JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Primarul orașului Mărășești a fost reținut aseara de procurori

Primarul orașului Mărășești, Valerica Chitic a fost reținut aseara de procurori după mai multe ore de audieri.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au fost conduse funcționari ai Primăriei și persoane juridice dar a fost reținut doar edilul orașului, care va fi prezentat azi în fata instantei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Acuzatiile procurorilor sunt grave: delapidare, instigare la fals intelectual, folosirea cu rea-credință de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu pentru a favoriza altă societate, instigare la abuz în serviciu, constituire de grup infracțional.

Luni, 21 iunie 2022, în jurul orelor 10:30 prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Nicolae Pîrcălăbescu, a făcut publică următoarea declarație„La momentul de față se efectuează percheziții într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în care se fac cercetări pentru mai multe infracțiuni. Cum ar fi folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, delapidare, fals intelectual și folosirea cu rea credință a creditului societății.Se ridică documente și vor fi aduse la audieri persoane față de care se fac cercetări. Deocamdată efectuăm cercetările în REM dar urmează să se treacă și în etapa următoare să se facă „in personam”. Cercetările au pornit de la o sesizare din oficiu și s-au conturat mai multe activități infracționale în cauză, motiv pentru care s-a considerat că se impune efectuarea unei percheziții pentru ridicarea documentelor în vederea efectuării unor constatări tehnico-financiar contabile, pentru a se stabili prejudiciul în cauză. Facem precizarea că față de persoanele cercetate până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive există prezumția de nevinovăție”