administratieULTIMA ORĂ

Video/Primarul orașului Liteni, liberalul Tomiță Onisii a fost instalat oficial în funcție. Vice-liderul PNL, Gheorghe Flutur și deputatul Bogdan Gheorghiu au participat la momentul oficial

Primarul orașului Liteni, liberalul Tomiță Onisii a fost instalat oficial în funcție. Pe lângă edilul care a depus jurământul, au ai jurat cu mâna pe Biblie și Constituție și cei 17 aleși locali din noul Deliberativ Local. La momentul festiv au participat în calitate de invitați vice-liderul PNL, Gheorghe Flutur și deputatul Bogdan Gheorghiu.  Reprezentantul Instituției Prefectului a fost prezent la prima ședință de constituire a Consiliului local.

În termen de trei zile, se va emite ordinul prefectului prin care se constată îndeplinirea condițiilor legale de constituire a consiliului local.. Din cel 17 aleși, 12 sunt membri PNL, 3-PSD și 2 AUR. Prima reuniune a Deliberativului Local a început cu o slujbă de binecuvântare din partea preoților lăcașurilor de cult din Liteni și localitățile componente. În sală s-au mai aflat între invitați cadre didactice și reprezentantul poliției orașului. După jurământul de credință al edilului și ai celor 17 consilieri locali au urmat declarațiile oficiale ale primarului,președintelui în exercițiu al CJ, Gheorghe Flutur și al parlamentarului PNL, Bogdan Gheorghiu.

Edilul la al cincilea mandat

 

Tomiță Onisii a reușit de când se află în fruntea comunității locale  să facă investiți  și să transforme fața localităților componente ale orașului.

”Cu emoție și cu respect pentru oamenii din comunitatea mea, am depus, astăzi, jurământul pentru funcția de primar al orașului Liteni. Încep oficial al cincilea mandat de edil, însă emoțiile sunt la fel de mari ca atunci când am ajuns primar. Sunt onorat de încrederea pe care cetățenii  și mă bucur că împreună continuăm să ducem mai departe proiectele. Alături de mine și-a început activitatea o nouă echipă de consilieri locali. Unii sunt oameni cu vechime în deliberativul local, alții sunt oameni noi. Sunt sigur că toți vom face doar politica cetățenilor și vom munci cu credință în Dumnezeu și cu dragoste pentru localnici. Îi felicit pe colegii mei din Consiliul Local și îi asigur de întreaga mea colaborare,, a spus edilul Tomiță Onisii.

Edilul a trecut în revista in fața celor prezenți câteva din realizările sale de când se află în fruntea comunității locale și proiectele de viitor.

Președintele în exercițiu al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că primarul PNL  al orașului Liteni, Tomiță Onisii este,,un edil care face cinste Partidului Național Liberal, fiind catalogat ca ,,  argintul viu,,.

 

,,Am un maraton în aceste zile de instalare a primarilor  PNL noi și vechi. Toimță Onisii este unul din primarii noștri cu care ne mândrim și dvr. trebuie să vă mândriți. El nu are nevoie de șapcă să scrie primar , îl cunoaște toată lumea cred. Este frumos gestul dar Tomiță a fost și este un argint viu. Un primar  extrem de harnic și de implicat care nouă liberalilor suceveni  ne face foarte mare cinste. Nu întâmplător am lăsat totul la o parte și am vrut să vin in semn de respect la dvr. aici chiar dacă de aici încolo el rămâne să facă administrație publică și drumul meu cu ajutorul sucevenilor  va fi altul tot pentru dvr., vă garantez .  De vreo 15 minute primarul Tomiță citește proiectele   pe care le-a implementat și nu mai termina. Dați în urmă și amintiși-vă cum era Liteniul și cum este acum… Un orășe  care avea doar tabla de la intrare de oraș și niciun fel de condiție de oraș și astăzi vorbim de apă-canalizare,stația de captare că mai trebuie încă apă, un orășel și a fost un efort uriaș să vă aducem gazele naturale. Știți că drumuri mai faci dar la capitolul gaze naturale a fost o luptă mare. Las în urma mea un proiect pentru 59 de primării pentru gaz metan, ultimele le-am semnat vineri ,, a spus între altele în discursul său, Gheorghe  Flutur.