ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Primarul orașului Frasin ar putea fi transferat la un spital din Viena de la Iași. Marinel Bălan are arsuri grave după explozia unui cazan de țuică. Cinci victime au fost in urma incidentului

Primarul orașului Frasin ar putea fi transferat la un spital din Viena de la Iași. Marinel Bălan are arsuri grave după explozia unui cazan de țuică. Edilul are afectat unul din och și căile respiratorii.  Imediat după incidentul din data de 15 mai din gospodaria unui localnic la care era prezent și primarul, Marinel Bălan a fost transportat la Spitalul Județean Suceava apoi a fost transfert  la Iași dat fiind faptul că la Suceava nu există Secție Arși.  Cinci victime au fost in total urma exploziei din care trei au fost diagnosticate cu arsuri ușoare. Edilul și încă o persoane au suferit arsuri grave. De față era si unul din fii primarului care a suferit arsuri ușoare.

Instalație artizanală de făcut țuică in gospodaria unui localnic

Trebuie reamintit că primarul din orașul Frasin, județul Suceava, Marinel Bălan, și încă o persoană au ajuns la spital cu arsuri după ce o instalație artizanală de făcut țuică a explodat. Incidentul s-a petrecut pe 15 mai 2024, în gospodăria unui localnic.

Potrivit poliției, explozia a survenit în timp ce proprietarul instalației și alți patru bărbați se aflau în anexa respectivă, fierbând țuică. Din nefericire, explozia a cauzat arsuri serioase pentru primarul Marinel Bălan și pentru încă o persoană, ambii fiind transportați la spital pentru tratament.

La 15.05.2024, ora 21.00, Poliţia oraşului Frasin a fost sesizată prin SNUAU 112, de către Bălan Dorinel despre faptul că pe str. Aleea Salcâmilor, din oraș Frasin a izbucnit un incendiu la locuința lui Gemănaru Ilie.

Instalație artizanală  de  produs țuică la un localnic.

Gemănaru Ilie deține o locuință și mai multe anexe, care sunt alipite între ele, în orașul Frasin, str. Prund Doroteia. În anexa situată în livada din spatele casei, Gemănaru Ilie are amenjat o instalație artizanală de produs țuică. La 15.05.2024, în jurul orei 20.00, Gemănaru Ilie, împreună cu Bălan Dorinel, Bălan Marinel, de 64 ani, Gemănaru Mihai, de 39 ani și Gemănaru Alexandru Ionuț, se aflau în anexa unde este amplasată instalația artizanală și fierbeau țuică. În jurul orei 20.50, instalația artizanală de produs țuică a explodat, ca urmare a presiunii create, iar in interiorul imobilului a izbucnit un incendiu care a cuprins întreaga încăpere. Toate persoanele au reușit să iasă din imobil, în timpul evacuării fiind suprinși de flăcările și lichidul fierbinte rezultat în urma exploziei.

La fața locului au intervenit 2 autospeciale de pompieri militari din cadrul G.I.S. Gura Humorului și o autospecială SMURD care au localizat și lichidat în totalitate incendiul.

În urma incendiului au ars acoperișul din lemn al anexei pe o sprafață totală de aproximativ 20 m2 și s-au degradat învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie (uși, ferestre), elemente de construcție (pereți, tavane) și bunurile din interiorul anexei locuinței (utilaje, scule).  Preejudiciul estimat de persoana vătămată este în valoare de aproximativ 20.000  lei, imobilul nefiind asigurat.

În urma incendiului au rezultat victimele Gemănaru Ilie, Gemănaru Alexandru Ionuț și Bălan Dorinel, care au suferit arsuri ușoare, primind îngrijiri medicale la fața locului, refuzând internarea, iar Bălan Marinel și Gemănaru Mihai, au fost transportați la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde au fost diagnosticați după cum urmează: Bălan Marinel- arsuri de gradul II și III pe o suprafață de 20%; Gemănaru Mihai, arsuri de gradul II și III pe o suprafață de 10%, ambii fiind transferați la Spitalul Județean Suceava. Specialiștii din cadrul ISU Suceava – G.I.S. Gura Humorului, au stabilit ca împrejurare determinantă a producerii incendiului: „mijloc de încălzire tehnologică nesupravegheat”.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.