ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Primarul din Adâncata, Viorel Cucu: Mă bucur enorm că a fost modernizat DN 29 A care traverseza comuna dar avem în derulare si alte investitii

Primarul comunei sucevene  Adâncata, Viorel Cucu sustine ca una din marile realizări de care se bucura este modernizarea arterei de circulație care trece prin  localitate. De altfel, de reabilitarea tronsonului de drum national sunt  legate si alte comune din judet dar si din judetul Botoșani.  Edilul sustine ca in comuna sunt in derulare si alte investitii.

,,Mă bucur enorm că a fost modernizat DN 29 A care traverseza comuna. După ani buni in care nu de puține ori am solicitat autorităților județului dar și celor guvernamentale reabilitarea acestui drum în acest an am reusit sa avem parte de modernizarea lui. Cand ma gandesc ca am doua dosare in care am strans semnaturi de la oameni, petitii, semnaturi si solicitari de la alti primari din zona, adrese catre ministerle de resort …insa in cele din urma s-a reusit sa avem o infrastructura moderna.  Este cea mai mare realizare la care ne-am implicat verbal pentru că artera de circulație aparține Drumurilor Naționale,, sustine Viorel Cucu care a precizat ca mai urmeaza sa fie facute acostamnete dar si drumurile laterale pe o porțiune de 15 m care au acces la drumul național.

Startul acestei investiții pe DN 29 A a fost dat  in a doua jumtate a lunii octombrie 2022,  în prezența președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul din Adâncata, Viorel Cucu. Gheorghe Flutur a precizat atunci că lucrările se vor realiza pe un tronson de 19 kilometri, urmând să fie turnați 134.000 de metri pătrați de asfalt.

Investitii pentru comuna

Comuna Adancata a cunoscut importante investitii in domeniul invătățămtului.Gradinitele si școlile au fost modernizate iar edilul susține că va aloca fonduri pentru ca cei mici să aibă parte de un învățământ modern.

Aproape de final sunt și lucrările la Căminul Cultural din Călugăreni, instituția de cultură urmând a fi inaugurată anul viitor.  Primarul susține că va achiziționa un utilaj care va fi folosit la dezăpezirea arterelor de circulație.

Prioritară este și modernizarea sediului Primăriei comunei. ,,Vrem să anvelopăm sediul Primăriei și să instalăm panouri fotovoltaice.În acest mod vom reduce cheltuielile cu 30 la sută. Acest proiect va fi finanțat prin PNRR. Achiziționarea unui utilaj este  făcută prin GAL. Modernizăm 5 km de drum comunal după ce am avut parte de procese , de licitatii contestate. Sigur că alteptăm să să extindă transportul din Suceava către Adâncata. Se vor face statii de încărcare pentru autobuze și auttusrime . Avem teren pregatit in acest sens  la Călugăreni,, mai sustine primarul Viorel Cucu.