ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Primarul din Adâncata, Viorel Cucu are depuse trei proiecte care vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Afflat la al treilea mandat, primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu   susține că are încă foarte mult de lucru în toate cele trei sate componente: Călugăreni, Adâncata și Fetești. Starea deplorabilă a DN 29 A care traversează comuna îi emulțumește nu numai pe  localnici ci și pe cei care merg și vin dinspre județul Botoșani.

Edilul susține ănsă că modernizarea acestei artere de circulație face parte dintr-un proiect mai amplu. In comuna vor fi modernizare trotuarele, iluminatul stradal dar autoritățile locale au în vedere canalizarea, extinderea rețelei de aducțiune de apă potabilă în cele trei localități. ,, Fântânile sunt unele deja secate iar aducțiunea cu apă potabilă este prioritată pentru comunitatea locală. Trebuie ca localnicii să beneficieze de un confort în locuințe.  Este un proiect in valoate de 6 milioane de euro,  Sunt 600 de familii s-au  racordat la canalizare si și-au făcut fântâni proprii.  Avem depuse trei proiecte pentru finanțare prin  Programul național de investiții „Anghel Saligny”:unul pentru modernizare drumul, unul pentru canalizare și unul pentru racordare la gaz metan,, arată edilul comunei.

Comuna Adâncata va beneficia și de transport urban,  fiind inclusă în zona metropolitană. Prin programul PNRR  la prima sesiune se are în vedere  lungirea traseelor către comune limitrofe, localnicii având posibilitatea să circule cu mirobuzele sau autobuzele electrice.

Modernizarea drumurilor, a căminului cultural, achiziția de echipamente sanitare pentru școli sunt alte proiecte pe care edilul le are în vedere.