administratie

Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu-edil de NOTA 10

Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu este edilul de NOTA 10. Investițiile sunt uriașe de când a auns in frunte administrației locale și ele vor continua.
Lucrările la proiectul de apă și canalizare sunt în plină desfășurare în comuna Adâncata. Conectarea la rețeaua Sucevei se va face de pe Dealul Căprărie din localitatea Fetești, situat în apropierea Aeroportului Suceava. Magistrala de apă va fi adusă de Consiliul Județean din rezervorul de apă alimentat din zona Deal Burdujeni. Practic toți locuitorii din comună vor fi conectați la apa din puțurile de la Berchișești, nu vor mai fi captări separate. Sunt doar câteva din investitiițe făcute publice de primar.
Viorel Cucu: Conducta de apă este deja ajunsă în localitatea Adâncata până la Anton Valeria. În momentul de față se lucrează în interiorul localității Fetești, unde va fi montată atât conducta pentru apă, cât și pentru 

canalizare. Până în prezent conducta de apă este montată pe o porțiune de aproximativ 8 km și conducta de canalizare pe aproximativ 4 km.
În interiorul localității Fetești va exista aproximativ 3 km de conductă de apă și canalizare, urmând ca aceasta să ajungă până la ieșire din satul Călugăreni pe drumul național și drumul județean.
Va avea program de luni până vineri între orele 08.00 și 15.00, iar aici vor putea fi predate
Au început lucrările la Centrul de colectare prin aport voluntar. Acesta este situat în zona Tinică (fosta bolniță).
Centrul de colectare prin aport voluntar va fi destinat deșeurilor de orice tip. Va avea program de luni până vineri între orele 08.00 și 15.00, iar aici vor putea fi predate deșeuri selecționate astfel încât să poată fi depozitate în containerele specifice.
,,Va exista în continuare și preluarea deșeurilor din poartă în poartă, centrul de colectare fiind suplimentar pe lângă preluarea de către operator. Din luna octombrie va fi desemnat un operator regional care va colecta deșeurile din poartă în poartă. Populația va primi câte 2 europubele. Menționăm faptul că nu va fi amenajată o „groapă de gunoi”, ci o platformă de colectare cu containere în care cetățenii comunei Adâncata vor putea duce toate tipurile de deșeuri(selecționate pe categorii). Pentru a putea vedea tipurile de deșeuri și formatul platformei de colectare, anexăm fotografii cu planul de situație al acesteia și legenda,, a transmis edilul comunei.