ACTUALITATE

Primarii din localitatile de la frontiera mobilizati in ajutorarea refugiatilor. Edilii din Straja, Bilca, Siret, Rădăuți impart pachete cu mancare. Sunt pregatite spatii de cazare

Primarii din localitatile aflate la frontiera, din judetul Suceava, ajuta refugiatii din Ucraina trecuti pe partea romana.  Acestia au pregatit pachete cu mancare refugiatilor  de la frontiera Siret. Paralel sunt pregătite spații de cazare in caz de necesitate.  Dar sunt si alti suceveni care s-au mobilizat si au venit cu apa si mancare la frontiera.

Primarul comunei Bilca, Rusu Zaharie sustine că  a fost format un Comitet de ajutorare in asa fel incat sa existe o colaborare in ce priveste ajutorarea refugiatilor.

,, Impreuna cu primarul din Straja, pregătim 700 de pachete cu mancare care vor fi impartite maine la PCTF Siret. Daca va fi nevoie să adăpostim refugiati avem sala de sport, o scoala dar sunt si familii dispuse sa primeasca refugiati pana situatia revenie la normal. Sigur, că trebuie să linistim populația, să nu fie panicata. Majoritatea care au trecut frontiera au plecat la rude chiar si peste hotare, pleaca din Romania. S-a facut apel si la unitatile mobile din alte judete sa intervina daca este nevoie,, ne-a declarat primarul comunei Bilca. Si Primaria Voitinel a donat paine pentru refugiati.