administratieULTIMA ORĂ

Primaria din Falticeni, prima din tara modernizata cu bani din PNRR

Ministerul Dezvoltarii a autorizat prima solicitare de plata, in valoare de 79.000 de lei, pentru un proiect finanțat in cadrul Componentei 5, Valul renovării din PNRR. Proiectul vizeaza reabilitarea si eficientizarea termica a clădirii PrimAriei din municipiul Fălticeni, iar contractul de finantare a facut parte dintre primele 7 contracte din Romania, finantate din Planul National de Redresare și Reziliență, incheiate intre autoritati publice locale si Ministerul Dezvoltării.

”Felicit autoritățile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanțare din PNRR, și sper ca și celelalte instituții care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede”, a declarat Cseke Attila.

Prin aceasta componenta din PNRR, Romania beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetiaă, asigurarea sigurantei seismice si la incendiu a 4.333 blocuri de locuințe si clădiri publice. Ministerul asigura si o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, in vederea accesarii integrale de catre Romania a finantarii europene.