administratie

Primăria a recepţionat studiul de fezabilitate al viitorului Aqua park din Complexul sportiv al Sucevei

Primăria municipiului Suceava a intrat în posesia studiului de fezabilitate pentru construirea viitorului Aqua park din reşedinţa de judeţ. Ieri, primarul în funcţie Ion Lungu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că noul obiectiv se va întinde pe o suprafaţa de 35.000 de metri pătraţi, incluzând o grădină urbană de 8.413,16 de metri pătraţi.

De cealaltă parte, realizat va fi un parc acvatic modern cuprinzând 9 bazine interioare, respectiv bazin pentru adulți, bazin de aterizare, bazin pentru copii, bazin de interior-exterior, bazin de înot, cât și bazinul din zona de SPA, unul cu bar în apă, destinat adulţilor. De asemenea, studiul de fezabilitate prevede amenajarea a 7 bazine exterioare pentru copii şi pentru adulţi, tobogane, lazy-river şi jacuzzi. Capacitatea maximă a obiectivului  este de 1.050 de locuri, dintre care 400 de locuri capacitate interioară, adică 345 de locuri la bazine şi 55 de locuri în zona SPA. La exterior vor fi amplasate 600 de şezlonguri şi de baldachine, toate cele menţionate oferind oportunităţi de relaxare pentru 1.000 de persoane pe zi în sezonul estival, dar şi pentru 400 de persoane pe zi, în perioada friguroasă. Edilul-şef a precizat, că înspre deosebire de alte localităţi urbane, cum ar fi Botoşani, Fălticeni şi Gura Humorului, în 2007, în loc de aqua park autorităţile administraţiei publice din Suceava au optat pentru finanţarea europeană a unui amplu proiect de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei.
„Este o restanţă pe care o aveam la suceveni şi care acum se realizează. A fost predat studiul de fezabilitate, se lucrează la proiectul tehnic, pentru a fi depus la finanţare din fonduri europene nerambursabile. Mă felicit pentru decizia luată atunci şi, iată, în al douăsprezecelea ceas vom avea şi noi un aqua park” a punctat Ion Lungu, menţionând că, în contextul istoric şi turistic local, în viziunea proiectanţilor obiectivul ar reprezenta o imagine stilizată a Cetăţii de Scaun. Potrivit primelor calcule, valoarea investiției s-ar ridica la 127,208 de milioane de lei, aproximativ 25 de milioane de euro, cu o perioadă de materializare de 24 de luni. Aqua park  ar urma să fie construit în zona Complexului sportiv al Sucevei, în care la finalizare sunt lucrările la Sala polivalentă cu 5.000 de locuri, cât şi baza sportivă tip I, de dimensiuni UEFA.

„Este vorba despre un şah financiar în cadrul fondurilor europene şi sunt convins că personalul Direcţiei de Proiecte Europene a Primăriei ştie să-l facă. Există şanse reale, şi vreau să cred că noul primar, domnul Vasile Râmbu, va pune toate acestea în practică, în aşa fel încât să putem finanţat cât mai multe proiecte europene” a precizat, primarul Ion Lungu. De precizat este că zona în cauză, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni, a 12 hectare, planul urbanistic zonal şi regulamentul de urbanism al Complexului sportiv fiind aprobate de Consiliul Local în şedinţa ordinară din 17 decembrie 2010, incluzând şi un stadion cu 15.000 de locuri.