BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Primar, suspect într-un dosar DNA

Primarul USR al municipiului Bacău, Lucian Daniel Viziteu, a anunțat astăzi, că este suspect într-un dosar instrumentat de DNA.
La începutul acestui an, presa locală din Bacău a scris despre cazul unei funcționare, inspector de specialitate la Baze Sportive, în cadrul Primăriei Bacău, care a locuit într-un apartament de peste 100 de mp, dotat și utilat modern, aflat în proprietatea administrației locale.
Primăria Bacău poate acorda aceste locuințe de serviciu, însă doar cu aprobarea Consiliului Local, fiind în patrimoniul municipiului.
Primarul de Bacău, Lucian Daniel Viziteu, a declarat, pentru postul nostru de radio, că nu se simte cu nimic vinovat și că așteaptă decizia anchetatorilor în acest caz: ”Este vorba despre un apartament, o locuință de serviciu folosită de o angajată a Primăriei, pentru care anchetatorii consideră că nu a fost alocată în mod legal. Aceste lucruri s-au făcut tot timpul, fără nicio aprobare de la Consiliul Local. S-a speculat că unele dintre apartamente au fost date către alte instituții prin hotărâri de Consiliu Local, dar ele au fost date în administrarea altora, cum ar fi Clubului Sportiv sau Teatrului. Mai departe, fiecare din acea instituție le alocă prin decizii ale executivului, la fel cum s-a făcut și în cazul Primăriei. Implicarea mea este că am semnat un proces verbal de predare-primire a apartamentului, am fost audiat și eu și mulți alții din primărie și așteptăm o rezoluție,. Calitatea care mi-au atribuit-o este una de suspect, au făcut-o a doua zi după deschiderea dosarului pentru toți.”
În urma solicitărilor de informații ale unei publicații locale din Bacău, Primăria a dispus evacuarea din apartament a respectivei funcționare.