ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Prevenirea violenței în familie – prioritate a polițiștilor suceveni. Încă două ordine provizorii de protecție emise de polițiști

politia rutiera

Prevenirea violenței în familie – prioritate a polițiștilor suceveni. Încă două ordine provizorii de protecție emise de polițiști. La 26.08.2022, ora 21.50, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 41 ani, cu privire la faptul că a fost agresată de către soțul său de 58 ani.

Din discuțiile purtate cu femeia a rezultat faptul că, în cursul serii de 26.08.2022, în jurul orei 21.30, în timp ce se afla la domiciliu, a avut un conflict cu soțul său, în urma acestui conflict, bărbatul lovind-o.

Polițiștii au procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului conf. Lg.217/2003, stabilindu-se că există risc iminent, totodată persoana vătămată solicitând emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. În cauză s-a emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, conf. Lg. 217/2003, persoana vătămată fiind reintegrată în locuință, iar agresorul fiind evacuat.

De asemenea, persoana vătămată a fost îndrumată să se prezinte la Serviciul Medicănă Legală Suceava în vederea solicitării emiterii unui certificat medico-legal precum și la Judecătoria Gura Humorului pentru emiterea unui ordin de protecție, fiindu-i înmânat în acest sens cererea privind emiterea ordinului de protecție.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență în familie”.

 

La 26.08.2022, ora 21.06, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 36 ani, din mun. Rădăuți, despre producerea unui scandal în familie.

La fața locului a fost identificată apelanta care a declarat verbal faptul că, în seara de 26.08.2022, în jurul orei 20.30, la adresa de domiciliu au venit soacra și cumnatul ei, respectiv de 59 ani și de 26 ani, cu care a avut o discuție în contradictoriu. Cumnatul de 26 ani a amenințat-o pe  femeia de 36 ani cu acte de violență.

A  fost întocmit formularul de evaluare a riscului, constatându-se că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, iar femeia de 36 ani a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de cumnatul femeii și mama acestuia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de  „amenințare” și „violare de domiciliu”.