BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Presedintele Frantei se îndepărtează de discursul lui Biden, care l-a numit „MĂCELAR” pe Putin

Președintele francez Emmanuel Macron avertizează împotriva escaladării verbale a războiului din Ucraina, la o zi după ce omologul său american Joe Biden l-a descris pe liderul rus Vladimir Putin drept „măcelar” și a spus că nu ar trebui să i se permită să rămână la putere.

Președintele francez a subliniat că el nu va face apel la apelative care să denigreze, așa cum a procedat omologul său american. Pe de altă parte, Macron este de părere că un astfel de discurs nu face altceva decât să mențină tensiunile pe marginea conflictului din Ucraina. Mai mult, liderul francez a anunțat că urmează să discute cu Putin mâine sau pomâine, în vederea organizării unei operaţiuni de evacuare a oraşului Mariupol.

Macron a declarat presei franceze că obiectivul este încetarea focului în Ucraina și apoi retragerea trupelor ruse.

El a spus că acest lucru nu va fi posibil cu o escaladare prin cuvinte sau acțiuni. Autoritățile americane au negat că Biden a cerut schimbarea regimului în Rusia, în urma comentariilor din timpul unei vizite în Polonia.

Macron a menținut comunicarea cu președintele rus pe tot parcursul crizei din Ucraina și a spus că va vorbi cu Putin în următoarele două zile pentru a organiza evacuarea civililor din orașul portuar puternic bombardat Mariupol.

Preşedintele american Joe Biden l-a numit „măcelar” pe omologul său rus Vladimir Putin, în cursul unei întâlniri, sâmbătă, la Varşovia, cu refugiaţii ucraineni.

Întrebat despre „ceea ce crede despre Vladimir Putin, având în vedere ce le face acestor oameni”, Biden a răspuns cu o singură propoziţie: „Este un măcelar”, în timp ce întrevederea era transmisă în direct de mai multe canale de televiziune de pe stadionul naţional din Varşovia.