administratieBREAKING NEWS

Președintele CJ Constanța , Mihai Lupu, s-a autosuspendat din PNL

Președintele CJ, Mihai Lupu, s-a autosuspendat din PNL Constanța și a demisionat din funcția de vicepreședinte, în urma evenimentelor din ultima perioadă. Facem referire la dosarul DNA, în care Lupu este cercetat penal pentru luare de mită. Precizăm că autosuspendarea din PNL nu vine la pachet cu pierderea funcției de președinte a Consiliului Județean Constanța.

Informația a fost confirmată de Marian Crușoveanu, secretarul general al PNL Constanța.

„Și-a suspendat activitatea politică și administrativă, pe care o desfășoară domnul Mihai Lupu. Ea era în analiza conducerii filialei Constanța a PNL. Azi dimineață, domnul Lupu a înregistrat la sediul partidului, autosuspendarea din calitatea de membru a PNL și demisia din funcția de vicepreședinte a Biroului Politic Județean. Motivarea dumnealui face referire la ultimele evenimente. Pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Național Liberal a considerat că trebuie să înainteze această adresă, până la finalizarea dosarului.  Dânsul își poate pierde funcția de președinte al CJ doar dacă își dă demisia din calitatea de membru. Mihai Lupu doar s-a autosuspendat.”, a declarat acesta pentru Replica.

Lupu explică motivul autosuspendării

Dragi prieteni și colegi, cu un amestec de tristețe și hotărâre, doresc să vă împărtășesc o veste importantă. Astăzi am decis să-mi prezint demisia din funcția de vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța. O decizie deloc ușoară, pe care m-am văzut obligat să o iau, având în vedere angajamentul meu ferm față de obiectivele și valorile partidului.

În lumina circumstanțelor actuale, care mă regăsesc implicat într-un dosar investigat de către DNA, cu suspiciuni de corupție, și având în vedere dorința mea de a nu afecta imaginea și activitatea partidului nostru, am considerat că este potrivit să mă retrag și să îmi depun demisia. În același timp, am solicitat suspendarea mea din calitate de membru al PNL, până la finalizarea cercetării, ca o măsură precaută, pentru a respecta procesul legal și a evita orice interferențe în desfășurarea justiției. Subliniez că sunt nevinovat și îmi doresc ca acest pas să demonstreze faptul că prioritățile mele sunt corectitudinea și integritatea.

În pofida acestor evenimente, vă asigur că activitatea mea la CJC rămâne focusată pe nevoile cetățenilor județului, primăriilor și tuturor celor pe care îi reprezint. Mizez, în continuare, pe încrederea și suportul colegilor mei, deoarece dezvoltarea județului Constanța și finalizarea cu succes a proiectelor pe care ni le-am asumat rămân prioritățile mele principale.” a transmis președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.