administratieLOCALULTIMA ORĂ

Președintele ales al CJ, Gheorghe Șoldan: Premierul Ciolacu a reiterat sprijinul său ferm pentru investițiile majore care urmează să se realizeze în județul Suceava

Joi, de Sfânta Maria Mare, una dintre cele mai importante sărbători religioase, Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Văratec, alături de premierul României, Marcel Ciolacu.
După slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, președintele CJ Suceava împreună cu primul ministru au venit la Baia, prima capitală a Moldovei, unde s-a desfășurat cea de-a 43-a ediție a festivalului „Baia, file de poveste”
În mesajul său adresat mulțimii adunate la manifestările culturale, premierul Marcel Ciolacu a reiterat sprijinul său ferm pentru investițiile majore care urmează să se realizeze în județul Suceava.
Vizita premierului a inclus și Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Baia, ctitorită de Petru Rareș, un lăcaș de cult cu pictură interioară de mare valoare, care necesită lucrări de restaurare.
Premierul și-a exprimat sprijinul și pentru acest proiect, subliniind importanța protejării patrimoniului cultural și spiritual al Moldovei.
”Știm că sunt multe proiecte esențiale pentru fiecare comunitate din județ și, în colaborare cu autoritățile locale, vom face tot posibilul pentru a găsi finanțările necesare.
Suntem o echipă dedicată dezvoltării acestui județ, iar sucevenii au înțeles că nu mai pot fi simpli spectatori, ci parteneri activi în acest proces”,a  declarat Gheorghe Șoldan. (