BREAKING NEWSRELIGIE

Preotul Alexandru Lungu il contrazice pe parintele Calistrat: „Bataia este rupta DE Rai… Dacă vreți să nu mai cadă duhovnicii, încercați să nu le înălțați statui din timpul vieții!”

Un  preot din zona Falticeniului, il contrazice pe parintele Calistrat Chifan si spune ca „Bataia este rupta DE Rai!” Alexandru Lungu considera ca incidentul de la Vladiceni nu are nici o legatura cu presupusa campanie impotriva ortodoxiei.

„Principiul acesta pornește de la ideea că fiecare preot sau ierarh care alunecă de pe un piedestal, pe care oamenii sau el singur s-a așezat cândva, la un moment dat se prăbușește ca om. Și uite cum creștinii se tulbură și văd în aceasta, prăbușirea Ortodoxiei. Eu unul nu pot să accept asta. Ortodoxia se sprijină pe Hristos sau mai bine spus Creștinismul! Păi dacă Hristos a murit pe cruce, a făcut-o odată pentru totdeauna și de acolo nici porțile Iadului nu vor putea birui Biserica. Noi preoții trebuie să-l propovăduim doar pe Hristos și nimic altceva. Fiecare cădere a unui simplu credincios sau înaltă față bisericească, este doar un prilej de a ne redresa pe cale. Nu o văd ca pe o cădere. Ieri părintele Visarion, astăzi Părintele Calistrat, mâine eu sau altul. Credința se întemeiază pe piatra cea din capul unghiului și aceea nu se va clătina în veac. De aici începe educația religioasă. Trebuie să avem fiecare dintre slujitori atenția distributivă și să taxam pe credincioșii care dintr-o sinceră, uneori poate falsă evlavie, încep să ne aduleze, să ne așeze pe o treaptă de sfințenie”, a mentionat preotul Alexandru Lungu.

Acesta considera ca oamenii gresesc cand urca preotii pe un anumit piedestal si cere enoriasilor sa nu mai procedeze astfel.

„Oamenii ne ridică uneori la măsuri la care noi nu am ajuns. Aici trebuie să intervenim noi personal, preoții și să punem frână unor astfel de manifestări ispititoare. Suntem oameni și atât. De foarte multe ori mai slabi și neputincioși decât pare. Ducem aceeași luptă ca oricare dintre creștini și suntem datori să vă reamintim periodic acest aspect. Diavolul te atacă atunci când tu singur ai lăsat garda jos și te-ai înălțăt cu mintea fie și pentru o secundă, ca ai fi deja cu un picior în Rai, sau ai ajuns la vreo măsură a sfințeniei. Ca și tratament ajută autoironia de calitate și fuga de slavă. Dacă vreți să nu mai cadă duhovnicii, încercați să nu le înălțați statui din timpul vieții. Lăsați mai întâi moartea sa ne scuture de orgolii , păcate sau mândrii și apoi Dumnezeu va descoperi cât am valorat cu adevărat„, a continuat Alexandru Lungu, de la biserica Sf. Apostol Andrei din Falticeni.