INTERNAȚIONAL

Preoți catolici, prinși într-o orgie sexuală cu un băiat. Clericii nu au permis ambulanțelor să intervină în ajutorul victimei, care leșinase

Un scandal de proporții care implică mai mulți preoți catolici a zguduit Polonia. Clericii sunt acuzați că au plătit un băiat care se prostitua și l-au folosit pentru o orgie sexuală.

„Preoții din Dąbrowa Górnicza au organizat o petrecere pentru care au ordonat o prostituată. Când bărbatul invitat și-a pierdut cunoștința, participanții la întâlnire nu au vrut să lase paramedicii să intre”, scrie Gazeta Wyborcza  

Potrivit publicației poloneze, locul orgiei a fost ales de preoți a fi Parohia Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor din Dombrov Gurnichy. Sursa publicației spune că clericii au decis să invite un băiat care se prostitua la petrecere, iar pentru a îmbunătăți senzațiile, membri clerului au luat pastile pentru potență.

La un moment dat, ”lucrătorul sexual” a leșinat, însă medicii sosiți nu au putut ajunge la pacienți întrucât preoții nu lle-au permis accesul la locul orgiei. Confruntați cu o astfel de situație mai puțin obișnuită, medicii s-au văzut nevoiți să cheme oamenii legii pentru ajutor.

Procuratura raională Sosnowiec din Polonia sa sesizat deja de acest caz. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru neacordarea asistenței medicale unei persoane care avea nevoie de aceasta și cauzarea de vătămări corporale grave. O astfel de faptă se pedepsește cu închisoare de până la trei ani.

Curia Eparhială Sosnovets desfășoară propria anchetă.

„Episcopul ordinar va fi informat despre rezultatele lucrării comisiei. După finalizarea lucrărilor acesteia și stabilirea împrejurărilor incidentului, se vor lua măsurile corespunzătoare, prevăzute de dreptul canonic”, se arată în mesaj.

De asemenea, pompierii polonezi au raportat în ziua respectivă că un incendiu a izbucnit în biserica în care a avut loc orgia. Incendiul a fost stins, și nu au fost înrgistrate victime. Cu toate acestea, mass-media poloneză nu exclude că incendiul ar putea fi legat de scandalul sexual.