ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Premiul al II-lea la Concursul Național de Geografie „GEOmondIS” 2022

În perioada 13-15 mai a avut loc etapa națională a Concursului de Geografie „GEOmondIS”, unde 4 eleve  de la Colegiul National Militar STEFAN CEL MARE din CAMPULUNG MOLDOVENESC  au experimentat atât munca în echipă și îmbinarea informațiilor însușite într-un cadru competitiv, cât și viața în prima universitate a țării, ocupând locul 2 în clasament.
Ediția a XV-a a debutat cu proba orală unde elevii și-au demonstrat cunoștințele geografice în fața a trei profesori de specialitate ai Facultății de Geografie și Geologie Iași, iar mai apoi au răspuns probei teoretice, cea mai dificilă din acest concurs, pe fondul unei atmosfere de vară, resimțită în Orașul celor 7 coline.
🔝Felicităm echipa Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” coordonată de domnul profesor Radu Ciumașu pentru prestația deosebită la națională, după cum urmează:
🔸Eleva plutonier adjutant Daria Balahura , clasa a XII-a
🔸Eleva sergent Teodora Țăran, clasa a XI-a
🔸Eleva caporal Bianca Niga, clasa a X-a
🔸Eleva fruntaș Delia Acălfoaie, clasa a IX-a
,,După o serie de probe în marea universitate a lui Cuza, atât cele de la etapa regională, cât și provocările din aceste trei zile (multimedia, orală, scrisă și practică), aventura GEOmondIS, în aparență, se oprește aici, însă, în realitate va continua la infinit în visul nostru geografic. Alături de reușita noastră și experiența a contat, poate chiar mai mult – am descoperit un mediu nou, dar familiar, al vieții studențești, am învățat să abordăm și altfel pasiunea noastră și, cu siguranță, am dobândit curajul de a ne autodepăși.
Pentru toate acestea mulțumim domnului profesor, care ne-a îndrumat și ne-a ambiționat, însă și tuturor susținătorilor noștri. Sperăm că drumurile noastre vor intersecta traseul Geomondis și în anii următori ” a afirmat Bianca.
Felicitări și mult succes în continuare!
📷 Eleva caporal Bianca Niga
sursa/ Colegiul National Militar Campulung Moldovenesc-pagina de facebook