BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Premierul Poloniei mesaj dur catre Zelenski: „Vreau sa-i spun sa nu mai insulte polonezii!”

Premierul polonez a precizat că nu va permite niciodată tonul pe care l-a dat zilele trecute președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Adunarea Generală a ONU.

Vreau să îi spun președintelui Zelenski să nu mai insulte polonezii, așa cum a făcut recent în discursul său la ONU”, l-a avertizat prim-ministrul polonez pe liderul Ucrainei în discursul său de vineri, pe care l-a ținut la un miting la Swidnik.

Mateusz Morawiecki a mai adăugat că „polonezii nu vor permite niciodată acest ton și a avertizat, de asemenea, că protejarea numelui Poloniei nu este doar datoria lui ci și o chestiune de onoare.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a spus în Adunarea Generală a ONU ca Polonia, Ungaria și Slovacia „falsează solidaritatea în teatrul politic, în timp ce fac să se întâmple un thriller de cereale”.

Si președintele Andrzej Duda a comparat Ucraina cu un om care se îneacă si care îi târăște pe cei care se grăbesc sa sara in ajutorul lui.

Morawieczki a anunțat în urmă cu câteva zile ca nu vor mai fi livrate arme în Ucraina. Guvernul de la Varsovia a hotarat sa prelugeasca interdictia pentru importul cerealelor ucrainene. Regimul de la Kiev a anuntat ulterior ca va da Polonia in judecata.