administratieULTIMA ORĂ

Premierul Nicolae Ciucă: Punctul de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus – deschis. Intâlnire cu premierul Ucrainei. Si partea ucraineană deschide Krasnoilsk

Punctul de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus va fi deschis joi, a declarat premierul Nicolae Ciucă, care a anunţat că va avea o întâlnire bilaterală cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal. Partea ucraineană a anunțat ziele trecute că va  deschide punctul de control Krasnoilsk.

De maine se va redeschide punctul de trecere a frontierei si a biroului vamal de frontiera Vicovu de Sus – Krasnoilsk  din Ucraina pentru traficul internaţional de persoane, în regim de trafic pietonal şi rutier, inclusiv cu marfă, cu program de funcţionare permanent. Cu aceasta ocazie, vor fi prezenti la ceremonie premierul Romaniei Nicolae Ciuca si cel al Ucrainei, Denys Shmyhal. Punctul de la Vicovu de Sus a fost inchis in anul 2010 deoarece nu indeplinea cerinţele necesare unui punct de trecere a frontierei externe, conform Catalogului Schengen. In 2014, Ministerul Afacerilor Externe a informat Ambasada Ucrainei la Bucureşti cu privire la faptul că partea romana a finalizat lucrarile de infrastructura necesare pentru funcţionarea la standardele corespunzătoare a punctului de trecere Vicovu de Sus dar deschiderea nu s-a realizat din cauza nefinalizarii lucrarilor de infrastructura pe partea ucraineană.

Nicolae Ciuca – Prim ministru:„O altă decizie este legată de o hotărâre de guvern prin care asigurăm, începând cu data de mâine, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina. Este vorba de punctul de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus. Voi avea o întâlnire cu premierul Ucrainei, împreună cu care voi participa la inaugurarea punctului de trecere a frontierei; de asemenea vom avea o întâlnire bilaterală în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile pe care țara noastră le ia în sprijinul guvernului ucrainean”.

 

Ciucă a precizat că deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Vicovul de Sus va fi aprobată, miercuri, prin hotărâre de Guvern.