administratieBREAKING NEWS

Premierul Nicolae Ciucă cere mobilizare pentru a oferi sprijin victimelor și familiilor acestora după accidentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat autorităţilor mobilizare şi coordonare pentru a oferi întreg sprijinul victimelor şi familiilor acesta, în urma tragicului accident de la Complexul Energetic Oltenia, în care au murit patru  mineri și alți 9 au fost răniți.

Ciucă a cerut autorităţilor „mobilizare si coordonare pentru a oferi întregul sprijin victimelor si familiilor acestora”, în urma accidentului de marți de la Cariera Jilț Sud.

Șeful Executivului „transmite întreaga compasiune familiilor muncitorilor care si au pierdut viaţa în accidentul de la CO Oltenia şi le este alături în aceste momente dureroase”.

Primul ministru este permanent informat in legatura cu situatia muncitorilor răniți de către secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Bilanțul teribilului accident produs marți la cariera Jilț, din cadrul Complexul Energetic, a ajuns la 4 morți. Încă un muncitor grav rănit, după ce un camion s-a răsturnat, a murit la scurt timp. 3 elicoptere au fost solicitate pentru intervenție, iar 14 victime au fost transportate la mai multe spitale din județ, dar și din afara Gorjului. La locul tragediei au venit și rudele victimelor care au cerut explicații autorităților. Inspectorii de muncă au declanșat o anchetă. Complexul Energetic Oltenia a fost sancționat în mai multe rânduri pentru faptul că transportă angajați în carieră cu mașini care le pun viața în pericol. Si ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns marți seară la locul incidentului.