administratieBREAKING NEWS

Premierul Ciucă preia interimatul la Ministerul Apărării, după demisia lui Dîncu

Premierul Ciucă a transmis Administratiei Prezidentiale documentele privind demisia lui Vasile Dîncu de la MAPN și preluarea interimatului, a anunțat Guvernul. Nicolae Ciucă va deveni interimar la Apărare.

Vasile Dîncu (PSD) a demisionat luni la prânz, iar liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut public ca premierul Ciucă să își asume interimatul.

„Ne așteptăm să vină cu o nominalizare cât mai rapidă, mai ales că în contextul din regiune e nevoie de un mininistru de apărare plin. Sunt decizii, întâlniri importante, iar interimatul este un mandat limitat”, a declarat pentru Mediafax deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat se reunește luni, de la ora 18.00, la sediul central al PSD, Șoseaua Kiseleff nr. 10, după ce la prânz a avut loc o întâlnire în trei la Parlament, între liderul partidului, Marcel Ciolacu, vicepremierul Grindeanu și secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a demisionat din funcție luni. El a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații care au stârnit reacții atât în România, cât și din partea oficialilor ucraineni, legate de soluționarea conflictului din Ucraina. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă după demisia lui Vasile Dîncu și i-a solicitat să preia interimatul la MAPN.