administratieULTIMA ORĂ

Premierul Ciucă pezent la semnarea a trei contracte importante la Suceava

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent miercuri la Suceava unde au fost semnate trei contracte, toate contractele sunt derulate prin Compania Națională de Investiții SA. Alături de primul ministru au mai fost prezenți ministrul Internelor, Lucian Bode, europarlamentarii Bogdan Rareș și  Siegfried Vasile Mureșan, șefii CNAIR,  oficiali de la  Ministerul Dezvoltarii.

Contractele au fost semnate la Sala Unirii din Suceava de directorul Manuela Irina Pătrășcoiu și câștigătorii a trei licitații organizate de CNI pentru trei mari obiective de investiții. Unul este contracte se refera la  refacerea Palatului Administrativ, distrus de incendiul din luna martie 2021, document  semnat cu o asociere de firme   General Construct si Loial.Un alt contract se referă la primul cămin studențesc din campusul de la Moara: o construcție impresionantă cu peste 800 de locuri, parte din ele pentru persoanele cu dizabilități.

 

De asemenea, este de menționat și faptul că la sala Unirii a avut loc o prezentare susținută de prorectorul Mihai Dimian, care a dat asigurări că planurile USV nu se opresc doar la un cămin studențesc și că în campusul universitar de la Moara vor fi multe alte lucruri dezvoltate. Inclusiv cu susținerea sau colaborarea mediului privat.

Nu lipsit de importanță este și proiectul pentru un complex de natație la Vatra Dornei, cu trei bazine olimpice. După finalizarea semnării contactelor, premierul a felicitat autoritățile, exprimându-se speranța că vor fi finalizate lucrările în termenul asumat. Prezent a fost și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, primarul orașului Vatra Dornei, Ilie Boancheș, administratorul CJ, Irina Vasilciuc, parlamentarii PNL intre care deutatul Ioan Bălan, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.