ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Prejudicii în valoare de peste 55.000 lei recuperate de polițiști în două cauze de furt

 

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava au reușit în timp scurt documentarea activității infracționale în două cauze de furt, recuperând un prejudiciul de peste 55.000 lei care a fost restituit proprietarilor.

 

Polițiștii reamintesc și câteva recomandări preventive în ceea ce privește trasnportul și depozitarea unor sume mari de bani. Atenție la borsetele și rucasacurile în care depozitavți sume de bani! Nu lăsați aceste bunuri nesupravegheate și limitați sumele de bani numerar transportate!

 

La data de 29.08.2023, orele 15:00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o tânără din mun. Suceava despre faptul că, la aceași dată în jurul orelor 14:00, în timp ce se afla în parcarea unui centru comercial din municipiul Suceava, persoane necunoscute i-au sustras rucsacul în care avea documente și suma de 6000 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana vătămată în vârstă de 21 ani, din mun. Suceava, în jurul orelor 13:00 s-a deplasat la în zona unui centru comercial unde funcționează și o entitate publică în vederea schimbării unor acte de identitate, ulterior așezându-se pe marginea din beton de la fântâna arteziană, loc unde a așezat și rucsacul în care avea suma de 6.000 lei și mai multe documente personale.

La scut timp persoana vătămată a plecat din acel loc cu un autoturism însă fără a mai lua și rucsacul. După aproximativ 30 de minute, tânăra a revenit la fântâna arteziană, dar nu a mai găsit rucsacul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”, iar în urma activităților intreprinse de către polițiștii Poliției Municipiului Suceava, persoana  bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 ani, din mun. Suceava.

Cu ocazia audierii, bărbatul  a recunoscut comiterea faptei, predând de rucsacul în care se afla suma de 5850 lei.

Rucsacul, împreună cu suma de bani și documentele din interior, au fost returnate persoanei în temeiul art. 170 din Codul de Procedură Penală.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, pentru comiterea infracțiunii de „furt”.