ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Prefectul de Suceava, dat în judecată de funcționarii publici din subordine

Funcționarii publici din Prefectura Suceava l-au dat în judecată pe prefectul Alexandru Moldovan. Potrivit Monitorul de Suceava angajaţii au făcut acest demers pentru ca instanța să-l oblige să le plătească salariile la nivelul altor prefecturi din țară, unde salariații au câștigat astfel de procese.

De asemenea, funcționarii solicită ca prefectul să fie obligat să le plătească diferențele salariale care rezultă din drepturile salariale solicitate, sume care să fie actualizate cu indicele inflației la data plății efective, la care să se adauge și dobânda legală de la data scadenței și până la plata efectivă a debitelor restante.

Acțiunea deschisă de funcționari în luna aprilie a acestui an este motivată de faptul că salarizarea la Prefectura Suceava este inferioară celei din alte prefecturi, ca de exemplu la Prefectura Argeș, deși toate aceste instituții sunt subordonate aceluiași angajator, anume Ministerul Afacerilor Interne.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a recunoscut că la Prefectura Suceava sunt cele mai mici salarii la nivelul instituțiilor publice din județ și a declarat că acesta este și motivul pentru care funcționari cu experiență au început să plece la instituții unde sunt mai bine plătiți. De exemplu, un șef de serviciu din Prefectura Suceava are un salariu net de 5075 de lei, la care se adaugă norma de hrană, de 1054 de lei. Un consilier principal are un salariu net de 3.136 lei, un consilier superior – 3.834 lei, iar un șofer- 2.632 de lei. La toate cele trei funcții amintite se adaugă norma de hrană de 806 lei.