BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Populația civilă din Donețk, evacuată în Rusia. Autoritățile anunță o invazie a forțelor ucrainiene

Autoritățile Republicii Populare Donețk (RPD) au organizat o evacuare masivă centralizată a populației civile către Federația Rusă. Există temeri cu privire la o posibilă invazie a forțelor ucrainene.

Liderul republicii, Denis Pushilin, a anunțat un acord cu conducerea Federației Ruse pentru plasarea cetățenilor în regiunea Rostov.

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va da în curând un ordin armatei să intre în ofensivă, să pună în aplicare un plan de invadare a teritoriilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk”, a declarat șeful RDP, într-un apel de urgență adresat locuitorilor, publicat pe site-ul oficial.

Potrivit lui Pushilin, în ultimele luni, s-a observat ”creșterea numărului de personal militar și a armelor letale ale Ucrainei, inclusiv sisteme de lansare multiplă Smerch și Uragan, kituri de rachete NLAW, precum și Javelins și Stingers de-a lungul întregii linii. Astăzi, armele lor sunt îndreptate către civili, către noi și copiii noștri. Forțele armate ale inamicului sunt în formațiuni de luptă și sunt gata să pună mâna pe Donbass cu forța”, a avertizat el, potrivit TASS.

Șeful DPR a subliniat că forțele  Rusiei, având experiență în desfășurarea operațiunilor militare, sunt în permanentă pregătire de luptă și sunt capabile să protejeze populația civilă și infrastructura.

Cu toate acestea, a continuat Pushilin, în timpul bombardamentelor din partea ucraineană, viața și sănătatea cetățenilor republicii ar putea fi puse în pericol. „Prin urmare, de astăzi, 18 februarie, a fost organizată o evacuare centralizată în masă a populației în Federația Rusă. În primul rând, femeile, copiii și bătrânii sunt supuși evacuarii”, a spus șeful DPR.

Liderul republicii a spus că, de comun acord cu conducerea Federației Ruse, în regiunea Rostov sunt pregătite locuri pentru primirea și cazarea cetățenilor republicii. „Evacuații vor primi tot ce este necesar. Toate condițiile au fost create la punctele de control pentru o tranziție rapidă”, a spus el.