Un pompier român, care participă la stingerea unui incendiu în Grecia, a suferit răni superficiale la nivelul feţei, din cauza unei rafale de vânt, însă nu a necesitat tratament de specialitate, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Starea subofiţerului este bună, acesta participând în continuare la misiunea de stingere derulată sub coordonarea pompierilor eleni.
În acest moment, serviciile de urgenţă din Grecia se luptă cu cel mai mare incendiu din acest an, cu multiple focare, răspândite pe o arie de 200 de km pătraţi de vegetaţie şi pădure, la nord-est de Atena. Mai multe persoane au fost transportate la spital cu probleme respiratorii provocate de fumul dens şi localităţi întregi au fost evacuate.
Zona de nord-est a prefecturii Attica este încă în flăcări şi ameninţă cartierele mărginaşe ale Atenei. Toată noaptea, eforturile pompierilor şi mijloacelor terestre de stingere nu au contenit. Intervenţia este îngreunată de terenul accidentat, care face dificilă mobilitatea echipelor de pompieri, dar şi a intensificării vântului, care îşi schimbă în permanenţă direcţia. 670 de pompieri, 27 de echipe de comando şi sute de voluntari, precum şi 32 de bombardiere cu apă, 185 de cisterne şi autospeciale au fost mobilizate pentru a se lupta cu flăcările. Alături de forţele greceşti de stingere se află şi pompierii români care se luptă să stăpânească flăcările care fac ravagii în calea lor. Autorităţile elene sunt în alertă maximă de incendiu până joi, în timp ce meteorologii au avertizat că va fi o săptămână foarte dificilă şi aproape jumătate din Grecia va fi pe cod roşu de incendii, din cauza temperaturilor ridicate care vor atinge 40 de grade în multe regiuni ale ţării, dar şi a vânturilor puternice, care nu mai contenesc în această perioadă a verii.